Nevi
0
Nieuws

Defensie legt extra nadruk op inhuur en uitbesteding

Nieuws 2 minuten 17 september 2020

In 2021 geeft het kabinet 11,5 miljard euro uit aan Defensie. Hiermee investeert ze ondermeer in personeel, IT, vastgoed, de instandhouding van wapensystemen, (strategische) voorraden en bedrijfsvoering.

In 2021 geeft het kabinet 11,5 miljard euro uit aan Defensie. Hiermee investeert ze ondermeer in personeel, IT, vastgoed, de instandhouding van wapensystemen, (strategische) voorraden en bedrijfsvoering. Dat blijkt uit de Defensiebegroting 2021 die op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer is aangeboden. Bijzondere aandacht is er ook voor het personeelsbeleid. Regionale proeftuinen bij de defensieonderdelen, waarin de elementen van het nieuwe personeelsmodel in de praktijk worden getest, worden in 2021 voortgezet en uitgewerkt in aanstellings- en contractvormen. De ervaringen zijn positief. Binnen de proeftuinen is bijvoorbeeld inmiddels sprake van aanzienlijke hogere wervingscijfers. Waar mogelijk zorgt inhuur en inzet van reservisten voor extra capaciteit. 

Uitbesteding van werkpakketten

Op het gebied van materieel zet Defensie stappen om het capaciteitsgebrek in de materieel logistieke organisatie terug te brengen. Daarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld de uitbesteding van werkpakketten, inhuur, samenwerking met (internationale) partners en uitbreiding van formatie. 

Defensie-uitgaven naar 2% bbp

In 2014 is binnen NAVO afgesproken dat de defensie-uitgaven in de tien opvolgende jaren richting 2% van het bruto binnenlands product (bbp) groeien. In 2019 gaf Nederland 1,33% van het bbp uit aan defensie. Nederland bleef hierbij achter bij het Europees gemiddelde van 1,58%. De verwachting voor 2021 is een bbp-percentage van 1,48%. 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen