Nevi
0
Trainingen

Inkopen van ICT

Wil jij succesvol zijn bij het inkopen van ICT? Laat je niet uit het veld slaan door de uitdagingen die de ICT-markt met zich meebrengt. Tijdens deze training leer je alles over de complexiteit en risico's van een professioneel ICT-inkoopproces. Schrijf je nu in en vergroot je kennis op het gebied van ICT-inkoop!

Inkopen van ICT is vaak een grote uitdaging. De ICT-markt is continu in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Om een ICT-inkooptraject te laten slagen is kennis nodig van ICT-termen en -onderwerpen zoals projectmanagement, governance, architectuur, de generieke digitale infrastructuur van de overheid (GDI) en vendor lock-in.

Tijdens de training Inkopen van ICT ontdek je de complexiteit en risico’s van een professioneel ICT-inkoopproces. Je leert hoe je een goed bestek maakt voor diverse vormen van ICT-projecten en wat specifieke contractuele vraagstukken zijn. Daarnaast staan we stil bij relaties met monopolistische leveranciers en het voorkomen van de beruchte vendor lock-in.

Inkopen van ICT

Wat leer je?

 • Overzicht van relevante ontwikkelingen in de ICT.
 • Kennis van de markt van ICT-goederen en -diensten en de karakteristieken van toeleveranciers.
 • Inzichten om volwaardig gesprekspartner te zijn bij diverse ICT-inkoopsituaties.
 • Leveranciersmanagement met ICT-monopolisten.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Past deze training bij jou?

 • Werk jij als inkoper van ICT op tactisch niveau?

Dan is deze training geschikt voor jou. Het is een voordeel als je ook de opleiding Nevi 1 of Nevi 2 hebt gevolgd.

Praktische informatie

 • Wat is de trainingsduur?

  Twee aaneengesloten dagen.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons handige contactformulier.

Veelgestelde vragen

Inkoopprofessionals die aantrekkelijk willen blijven op de arbeidsmarkt ontwikkelen zich continu. Nevi begrijpt dit en heeft haar aanbod hierop aangepast. Bij ons vind je trainingen waarmee je kunt verdiepen in of verbreden op een specifiek onderwerp. Dompel je onder in de wereld van contractmanagement of leer bijvoorbeeld alles over maatschappelijk verantwoord inkopen.
Nevi is een vereniging en hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supply management. Wij ondersteunen inkoopprofessionals gedurende hun hele loopbaan in hun professionele ontwikkeling. Naast het bieden van opleidingen en trainingen, brengen we inkoopprofessionals met elkaar in contact en inspireren wij hen. We organiseren regelmatig kennissessies, evenementen en netwerkactiviteiten. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het inkoopvak. Wil je meer weten? Bekijk hier wat een lidmaatschap bij Nevi inhoudt.
Met een training doe je in één of enkele dagen kennis op over een specifiek inkoopthema of een bepaalde sector? Wij bieden een uitgebreid trainingsaanbod dat zich richt op onderwerpen die kenmerkend zijn voor inkoop-, contract- en leveranciersmanagement.

Kenmerken:
 • Verdiepend op thema, sector of trends
 • Trainingsduur: 1 of enkele dagen
 • Certificaat van deelname
Lees hier meer

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren