Nevi
0
Trainingen

Gunningsmodellen met impact

Ontdek tijdens deze training (voorheen: Absolute beoordelingsmodellen opstellen) hoe je de inkoopbehoeften van jouw organisatie kunt omzetten in het juiste gunningsmodel met aandacht voor prijs, kwaliteit, duurzaamheid en sociale aspecten. Leer verschillende methodes en scorecriteria, inclusief de AHP-beslismethode. Vergroot je inkoopimpact!
 

Hoe vertaal je de inkoopbehoefte en beleidsdoelstellingen van jouw organisatie naar een passend formeel gunningsmodel dat impact heeft? Oftewel een gunningsmodel dat rekening houdt met prijs, kwaliteit, duurzaamheid en sociale aspecten. 

In de training Gunningsmodellen met impact krijg je inzicht in de effecten van verschillende gunningsmethodes en welke methodes aansluiten op de doelstellingen. Ook wordt het onderwerp absoluut en relatief scoren van gunningscriteria behandeld en laten we zien hoe je een absolute scoremethode opstelt. Tot slot maak je kennis met de beslismethode AHP die uitermate geschikt is om gewichten vast te stellen. 

In de training gaan we zowel in op het interne perspectief (prijs-kwaliteit) als op het externe perspectief (milieu en sociale aspecten). Bij het externe perspectief zoomen we vooral in op de manier waarop inkooptechnieken een bijdrage kunnen leveren aan het milieu en sociale aspecten. 

Gunningsmodellen met impact

Wat leer je?

 • Keuzemodel om te kiezen voor een geschikte gunningsmethode. 
 • Tools om scoremethodes en gewichten vast te stellen.
 • Kennis van verschillende gunningsmethoden.
 • De voor- en nadelen van absoluut en relatief scoren van gunningscriteria.
 • Het belang van absolute gunningmodellen uitleggen binnen jouw organisatie.
 • Kennis van het maken van meer impact met gunningsmodellen. 

Theorie, praktijkopdrachten, discussies en cases wisselen elkaar af. De voorbeelden zijn gericht op de publieke sector, maar kunnen ook relevant zijn voor private organisaties die gebruik maken van formele gunningsmodellen. 

Ter voorbereiding ontvang je voorafgaand aan de training een korte huiswerkopdracht en enkele artikelen. 

Past deze training bij jou?

 • Werk jij als inkoper binnen de publieke sector op tactisch niveau en ken je de basisregels van aanbesteden?

Dan is deze training geschikt voor jou. Het is een voordeel als je ook Nevi 1 Publiek, Nevi 2 Publiek, Aanbestedingswet basis of Aanbestedingswet refresher hebt gevolgd. 

Praktische informatie

 • Wat is de trainingsduur?

  Één dag.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons handige contactformulier.

Veelgestelde vragen

Inkoopprofessionals die aantrekkelijk willen blijven op de arbeidsmarkt ontwikkelen zich continu. Nevi begrijpt dit en heeft haar aanbod hierop aangepast. Bij ons vind je trainingen waarmee je kunt verdiepen in of verbreden op een specifiek onderwerp. Dompel je onder in de wereld van contractmanagement of leer bijvoorbeeld alles over maatschappelijk verantwoord inkopen.
Nevi is een vereniging en hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supply management. Wij ondersteunen inkoopprofessionals gedurende hun hele loopbaan in hun professionele ontwikkeling. Naast het bieden van opleidingen en trainingen, brengen we inkoopprofessionals met elkaar in contact en inspireren wij hen. We organiseren regelmatig kennissessies, evenementen en netwerkactiviteiten. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het inkoopvak. Wil je meer weten? Bekijk hier wat een lidmaatschap bij Nevi inhoudt.
Met een training doe je in één of enkele dagen kennis op over een specifiek inkoopthema of een bepaalde sector? Wij bieden een uitgebreid trainingsaanbod dat zich richt op onderwerpen die kenmerkend zijn voor inkoop-, contract- en leveranciersmanagement.

Kenmerken:
 • Verdiepend op thema, sector of trends
 • Trainingsduur: 1 of enkele dagen
 • Certificaat van deelname
Lees hier meer

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren