Nevi
0
Trainingen

Gunningsmodellen met impact

Wil jij de inkoopbehoefte en beleidsdoelstellingen van jouw organisatie leren vertalen naar een passend formeel gunningsmodel met impact? In deze training (voorheen: Absolute beoordelingsmodellen opstellen) krijg je kennis, tools en een keuzemodel om te komen tot een geschikte gunningsmethode. Na afloop weet jij hoe je weloverwogen kiest voor een gunningsmodel dat rekening houdt met prijs, kwaliteit, duurzaamheid en sociale aspecten. 

Hoe vertaal je de inkoopbehoefte en beleidsdoelstellingen van jouw organisatie naar een passend formeel gunningsmodel dat impact heeft? Oftewel een gunningsmodel dat rekening houdt met prijs, kwaliteit, duurzaamheid en sociale aspecten. 

In de training Gunningsmodellen met impact krijg je inzicht in de effecten van verschillende gunningsmethodes en welke methodes aansluiten op de doelstellingen. Ook wordt het onderwerp absoluut en relatief scoren van gunningscriteria behandeld en laten we zien hoe je een absolute scoremethode opstelt. Tot slot maak je kennis met de beslismethode AHP die uitermate geschikt is om gewichten vast te stellen. 

In de training gaan we zowel in op het interne perspectief (prijs-kwaliteit) als op het externe perspectief (milieu en sociale aspecten). Bij het externe perspectief zoomen we vooral in op de manier waarop inkooptechnieken een bijdrage kunnen leveren aan het milieu en sociale aspecten. 

Gunningsmodellen met impact

Wat leer je?

 • Keuzemodel om te kiezen voor een geschikte gunningsmethode. 
 • Tools om scoremethodes en gewichten vast te stellen.
 • Kennis van verschillende gunningsmethoden.
 • De voor- en nadelen van absoluut en relatief scoren van gunningscriteria.
 • Het belang van absolute gunningmodellen uitleggen binnen jouw organisatie.
 • Kennis van het maken van meer impact met gunningsmodellen. 

Theorie, praktijkopdrachten, discussies en cases wisselen elkaar af. De voorbeelden zijn gericht op de publieke sector, maar kunnen ook relevant zijn voor private organisaties die gebruik maken van formele gunningsmodellen. 

Ter voorbereiding ontvang je voorafgaand aan de training een korte huiswerkopdracht en enkele artikelen. 

Past deze training bij jou?

 • Werk jij als inkoper binnen de publieke sector op tactisch niveau en ken je de basisregels van aanbesteden?

Dan is deze training geschikt voor jou. Het is een voordeel als je ook Nevi 1 Publiek, Nevi 2 Publiek, Aanbestedingswet basis of Aanbestedingswet refresher hebt gevolgd. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Één dag.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren