Nevi
0
Nieuws

Inkoop naar een hoger niveau binnen de publieke sector!

Nieuws 3 minuten 26 mei 2021

Dat is waar Nevi zich voor inzet. Met de nieuwste kennis willen we organisaties en medewerkers toerusten om een volgende stap te maken. Wij bieden hiervoor de complete route!

De complete route voor inkopen in de (semi-)publieke sector

Het inkoopvak naar een hoger niveau brengen, voor individuen, organisaties en de maatschappij. Dat is waar Nevi zich voor inzet, ook in de (semi)-publieke sector. Om als organisatie te groeien zijn verschillende succesfactoren belangrijk: De visie, het beleid, en de jaarplannen van de organisatie, de organisatie-inrichting en de wijze van besturing. Informatiemanagement, automatisering en leveranciersmanagement spelen een rol. Evenals voldoende en kwalitatief goed personeel. Nevi haalt de nieuwste kennis van buiten naar binnen om organisaties en medewerkers toe te rusten om die stap te maken. Niet alleen theoretisch, maar ook op het gebied van gedrag en vaardigheden en passend in een veranderende omgeving. Met een compleet pakket van opleidingen, trainingen, tools en netwerkactiviteiten.

De maatschappelijke opgave van de publieke sector 

De publieke sector staat voor een grote maatschappelijke opgave waarin zij een leidende rol speelt. En dat binnen een politieke dynamiek die keer op keer om nieuwe afwegingen en keuzes vraagt. Of het nu gaat om de gezamenlijke opdracht om bij te dragen aan een schonere wereld, of een Waterschap dat ervoor moet zorgen dat wij allen droge voeten houden.  

De inrichting en taken van een inkooporganisatie in de publieke sector verschillen veel ten opzichte van de private sector. Een onderneming streeft meestal naar winst, maar bij de

Publieke trends en ontwikkelingen als basis voor ons onderwijs  

In zo’n dynamische sector is het van belang dat we nieuwe ontwikkelingen snel herkennen. Samen met externe organisaties, (Nevi)hoogleraren, universiteiten en hbo’s, partners en leden, analyseert Nevi tal van externe ontwikkelingen en bewegingen in de markt. Ze staan centraal in de Regiegroep Publiek en in maatschappelijke programma’s rond vier belangrijke thema’s: Zorg, Duurzaamheid, Professioneel opdrachtgeverschap en Toekomst van inkoop. Samen met onze partners doen we ook zelf periodiek onderzoek in de markt. We houden enquêtes onder onze publieke leden en toetsen ons portfolio bij de Denktank, een groep deskundigen uit het werkveld. En we financieren publieke onderzoeken bij onze Nevi-hoogleraren via de Nevi Resource Commissie. Alle kennis en inzichten die daaruit voortvloeien, zijn de basis voor onze opleidingen, trainingen en netwerkactiviteiten. 

De complete route voor een toekomstbestendige organisatie en medewerker 

Inkoop in de publieke sector staat niet stil. Maar dat maakt het divers en interessant. Als inkoopprofessional heb je invloed op hoe de overheid het belastinggeld verantwoord besteedt en draag je bij aan innovatie en duurzaamheid. Nevi biedt de complete route aan om je vakkundigheid continu op peil te houden. Of je nu een starter, zij-instromer, ervaren inkoper of specialist bent. Er zijn opleidingen en trainingen specifiek gericht op de publieke sector op alle niveaus, individueel of in-company, waarmee je een door de branche erkend diploma behaalt.  

De Nevi-Publiek-community brengt je laagdrempelig in verbinding met vakgenoten in de publieke sector om kennis en ervaring uit te wisselen. Met het Nevi-lidmaatschap blijf je via vakblad, kennissessies en webinars op de hoogte van actualiteiten en heb je toegang tot een kennisbank en tools. Een volledig pakket dat alle bagage biedt om de organisatie echt te helpen. En om als inkoopprofessional je vak met plezier uit te uitoefenen. 

Deel dit bericht met anderen!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen