Nevi
0
Nieuws

CPO's over Nationale Inkoopenquête ‘Ambitie in inkoop’

Nieuws 2 minuten 26 april 2021

Elke twee jaar houdt de redactie van Deal! samen met Nevi de Nationale Inkoopenquête ‘Ambitie in inkoop’. De inkoopdirecteuren van DSM, Thermo Fisher Scientific en Eneco geven hun visie op de resultaten.

Elke twee jaar houdt de redactie van Deal! samen met Nevi de Nationale Inkoopenquête ‘Ambitie in inkoop’. Dit jaar werden bijna 400 inkoopprofessionals bevraagd over hun top-issues, non-issues en positie op de arbeidsmarkt. De resultaten geven onder meer inzicht in de uitdagingen en ontwikkelbehoeften van inkopers. Daar kunnen Andries Feikema, verantwoordelijk voor de digitale transformatie van indirecte inkoop bij DSM, Cees Sluys, senior director global sourcing and supply chain bij Thermo Fisher Scientific en CPO Lizan Molmans van energiebedrijf Eneco over meepraten. In dit drieluik geven zij hun mening over de resultaten van de Deal!-Nevi Nationale Inkoopenquête van 2020.
 

Langetermijnfocus

Wat Sluys mist in de resultaten van de inkoopenquête is een focus op de lange termijn: “Je moet altijd actief bezig zijn met de vraag op welke manier je als inkoopafdeling waarde kunt toevoegen aan het bedrijf. Dat gaat niet enkel over kostenbesparingen, maar ook over het ontwikkelen van sourcing-strategieën waarmee je een inhoudelijk sterke gesprekspartner voor de business kunt zijn”, aldus Sluys.

Persoonlijke ontwikkeling

Dat de persoonlijke ontwikkeling de nummer 1- ontwikkelbehoefte van de ondervraagden is, sluit volgens Sluys aan bij zijn oproep voor een langetermijnstrategie. “Om over de juist capabilities te blijven beschikken, is persoonlijke ontwikkeling nodig.” Dit ziet Feikema ook binnen zijn eigen organisatie. “De organisatie en de manier waarop medewerkers zich ontwikkelen en werken, verandert continu. De digitale transformatie die wij bijvoorbeeld nu doorvoeren, is ook van invloed op de competenties die wij nodig hebben.”

Benieuwd naar de volledige interviews? Leden van Nevi kunnen de artikelen gratis lezen in de Deal!

Andries Feikema - DSM
Cees Sluys - Thermo Fisher Scientific
Lizan Molmans - Eneco

Het artikel met alle resultaten lees je in het Kennislab
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren