Nevi
0
Trainingen

Meervoudig- en Enkelvoudig onderhands aanbesteden

Zelfstandig een meervoudige of enkelvoudige onderhandse aanbesteding uitvoeren en begeleiden in jouw organisatie? In de tweedaagse interactieve training Meervoudig en enkelvoudig onderhands aanbesteden krijg je praktische handvatten om te komen tot de beste leverancier. En je gaat volop oefenen in de praktijk.

Als inkoopprofessional heb je er je handen vol aan: meervoudig en enkelvoudig onderhands aanbesteden volgens de Aanbestedingswet. Je krijgt te maken met veel complexe zaken, zoals proportionaliteit, motivering, offerteaanvraag  en TenderNed. En die hebben weer gevolgen voor aanbestedingswerkwijzen en -processen op centraal en decentraal niveau. Oefenen in de praktijk, daar komt het nauwelijks van. Je moet vaak direct zelfstandig aan de slag. Wil jij hiermee in weinig tijd veel oefenen?

In de tweedaagse training Meervoudig en enkelvoudig onderhands aanbesteden krijg je in een gevarieerde setting praktische handvatten, structuren en tips voor de beste leverancierskeuze. Zonder je te verliezen in juridisch gedoe. Je doet veel praktijkervaring op met de meest voorkomende aanbestedingen. Je oefent bijvoorbeeld met het voeren van consultatiegesprekken, opstellen van een aanbestedingsleidraad en het maken van een voorlopige en definitieve afwijzing. Na afloop pak jij elke meervoudige of enkelvoudige onderhandse aanbesteding soepel en gestructureerd op. 
 

Meervoudig- en Enkelvoudig onderhands aanbesteden

Wat leer je?

   • De Aanbestedingswet verbinden aan aanbestedingsprocedures.
   • Omvang van de opdracht en proportionaliteit bepalen.
   • Het proces organiseren van onderhandse aanbestedingsprocedures.
   • Eisen en wensen formuleren in de offerteaanvraag.
   • Beschrijvende documenten zelfstandig opstellen.
   • Gunningscriteria en prijzenblad opstellen en puntenverdelingen toekennen.
   • Offertes beoordelen.
   • Aanbestedingsdossiers samenstellen.
   • Vragen en bezwaren tijdens en na procedures managen.

Theorie, praktijk, discussies en cases wisselen elkaar af. Goed om te weten: je krijgt voordat de training begint vraagstukken, cases en/of artikelen om je voor te bereiden.

Past deze training bij jou?

 • Werk jij op centraal of decentraal niveau in de (semi)publieke sector?
 • Heb je te maken met meervoudig en enkelvoudig onderhands aanbesteden?

Dan is deze training geschikt voor jou. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee aaneengesloten dagen.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen