Nevi
0
Trainingen

Maatschappelijk verantwoord inkoopproces

Wil jij maatschappelijk verantwoord inkopen onder de knie krijgen? In deze tweedaagse training krijg je de tools, templates en informatie die je nodig hebt om maatschappelijk verantwoord in te kopen. Met praktijkcases leer je welke issues een rol spelen bij mvi en hoe je deze stapsgewijs oplost. Na afloop heb je alles in huis om duurzaamheid te verweven in het reguliere inkoopproces.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Hierdoor ligt de manier waarop nieuwe diensten en producten worden ingekocht onder een vergrootglas. Het inkoopproces moet duurzaam en transparant zijn.

Als inkoopprofessional is het niet altijd makkelijk om te bepalen waar je moet beginnen. Hoe vertaal je bijvoorbeeld de mvo-doelstellingen naar maatschappelijk verantwoord inkopen (mvi)? En hoe zorg je dat maatschappelijk duurzame waarden een integraal onderdeel zijn van het inkoopproces?

De training Maatschappelijk verantwoord inkoopproces geeft je de tools, templates en informatie die je nodig hebt. Op basis van casuïstiek van jou en de andere deelnemers leer je welke issues een rol spelen bij mvi en hoe je deze stapsgewijs oplost. Na het volgen van de training weet je precies wat er nodig is om duurzaamheid te verweven met het reguliere inkoopproces. 

Maatschappelijk verantwoord inkoopproces

Wat leer je?

  • Informatie over de ISO20400 sustainable procurement richtlijn, inclusief het werken met de webtool.
  • Relatie tussen een categorie- en inkoopactieplan en het inkoopproces.
  • Opstellen van een mvi-strategie voor een categorie, product of dienst.
  • Uitvoeren van de stappen in een mvi-proces. 
  • Rekening houden met mvi-aspecten bij contractmanagement.

Theorie, interactie en (eigen) casuïstiek wisselen elkaar af.

Past deze training bij jou?

 • Ben jij als inkoopprofessional werkzaam en vind je het belangrijk om maatschappelijk verantwoord in te kopen, maar weet je niet precies waar te beginnen? 

Dan is deze training geschikt voor jou.

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee aaneengesloten dagen.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Maatschappelijk verantwoord inkopen

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen