Nevi
0
Trainingen

Maatschappelijk verantwoord inkoopproces

Een duurzaam en transparant inkoopproces is essentieel voor de inkooporganisatie. Als inkoopprofessional is het niet altijd even makkelijk om te bepalen waar je moet beginnen. De training Maatschappelijk verantwoord inkoopproces helpt je op weg. Je leert:
  • hoe je met de richtlijn en webtool ISO20400 werkt.
  • een mvi-strategie voor een categorie, product of dienst opstellen.
  • de stappen in een mvi-proces uitvoeren.

Creëer een maatschappelijk verantwoord inkoopproces 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Hierdoor ligt de manier waarop nieuwe diensten en producten worden ingekocht onder een vergrootglas. Het inkoopproces moet duurzaam en transparant zijn. Als inkoopprofessional is het niet altijd makkelijk om te bepalen waar je moet beginnen. Hoe vertaal je bijvoorbeeld de mvo-doelstellingen naar maatschappelijk verantwoord inkopen (mvi)? En hoe zorg je dat maatschappelijk duurzame waarden een integraal onderdeel zijn van het inkoopproces?

De training Maatschappelijk verantwoord inkoopproces geeft je de tools, templates en informatie die je nodig hebt. Op basis van casuïstiek van jou en de andere deelnemers leer je welke issues een rol spelen bij mvi en hoe je deze stapsgewijs oplost. Na het volgen van de training weet je precies wat er nodig is om duurzaamheid te verweven met het reguliere inkoopproces. 

Past de training Maatschappelijk verantwoord inkoopproces bij jou? 

Vind jij, als inkoopprofessional, het belangrijk om maatschappelijk verantwoord in te kopen? Maar vind je het lastig om zelf te bepalen waar je moet beginnen? Dan is de training geschikt voor jou.  
 

Maatschappelijk verantwoord inkoopproces

Welke onderwerpen behandelen we tijdens de training?

De training Maatschappelijk verantwoord inkoopproces behandelt de volgende onderwerpen:

  • ISO 20400 (inclusief werken met de webtool)
  • Relatie tussen een categorie- en inkoopactieplan en het inkoopproces
  • Opstellen van een mvi-strategie voor een categorie, product of dienst
  • Stappen die horen bij een maatschappelijk verantwoord inkoopproces
  • Contractmanagement  (de MVI-aspecten)

Werkvormen

In de training Maatschappelijk verantwoord inkoopproces staat interactie centraal. Door middel van (eigen) casuïstiek oefen je direct met het doorlopen van de methode. Zo kun je het geleerde sneller in de praktijk brengen. 


Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren