Nevi
0
Trainingen

Leergang Inkopen van werken

Ben je als inkoper verantwoordelijk voor het inkopen van werken? Dan moet je weten waarom dat anders is dan het inkopen van diensten en leveringen. In deze driedaagse leergang krijg je inzicht in deze verschillen en leer je welke keuzes je moet maken, hoe het aanbestedingsproces werkt, en welke regels, richtlijnen en contractvormen van toepassing zijn. Bovendien krijg je praktische tools om zelf aan de slag te kunnen.
Het inkopen van werken verschilt wezenlijk van dat van diensten en leveringen. Eén van de grootste verschillen is dat je bij werken vaak ook het maak- en ontwerpproces inkoopt. De transactie krijgt daarmee een heel ander karakter en als inkoper moet je samenwerken met professionals van diverse andere disciplines, ieder met hun eigen rol en jargon. Kenmerkend voor het inkopen van werken zijn de vroegtijdige aandacht die je als inkoper moet geven aan de eindgebruikers, de verdeling van risico's en de (vaak complexe) omgeving waarin het werk moet worden gerealiseerd.

Via deze leergang leer je het bijzondere karakter kennen van het inkopen van werken in de openbare ruimte en de bouw- en infrasector. Je maakt kennis met de wijze waarop dit wordt georganiseerd, gespecificeerd, gecontracteerd en gerealiseerd. Of het nu gaat om nieuw werk (nieuwbouw of aanleg) of het beheer en onderhoud daarvan. Je leert welke keuzes je als inkoper moet maken, hoe het aanbestedingsproces werkt en welke (juridische en administratieve) regels, kaders en contractvormen daarbij van toepassing zijn.

    


Studieprogramma

De leergang bestaat uit zes modules die elk een ander onderwerp behandelen. Tijdens de modules werk je een derde van de tijd aan (groeps)opdrachten. 

Leergang Inkopen van werken

Wat leer je?

  • Inzicht in wat inkopen van werken anders maakt dan het inkopen van diensten en leveringen.
  • Welke regels, kaders, werkwijzen en contracten daarbij van toepassing zijn.
  • Handvatten om zelf aan de slag te gaan met het inkopen van werken. 

Klassikale lessen, video’s, (groeps)opdrachten en thuiswerkopdrachten wisselen elkaar af. Voor aanvang van de eerste lesdag heb je als deelnemer de introductievideo (zie hieronder) bekeken. Tijdens de modules werk je een derde van de tijd aan (groeps)opdrachten. De thuiswerk opdrachten kosten circa 2 à 3 uur per opdracht.

Past deze leergang bij jou?

 • Wil jij als inkoopprofessional je werkveld verbreden naar het inkopen van werk?

Dan is deze leergang geschikt voor jou. De leergang is bij uitstek geschikt voor professionals die al ervaring hebben met diensten en leveringen. 

 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze leergang?

  Drie dagen.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen