Nevi
0
Trainingen

Artificial Intelligence voor inkoop

Benieuwd hoe je productiever kunt worden door kunstmatige intelligentie en machine learning in te zetten in je dagelijkse werk? In deze training maak je kennis met Artificial Intelligence (AI) zoals ChatGPT, Google Bard en Microsoft CoPilot, en de mogelijkheden om hiermee je inkoopprocessen te ondersteunen. Je krijgt praktische handvatten en doet ervaring op met het bedenken, ontwikkelen en pitchen van een AI-use case binnen jouw organisatie.
Artificial Intelligence (AI) is niet nieuw, toch zien we dat de inzet van kunstmatige intelligentie de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen. AI wordt meer en meer toegepast en dat geldt ook voor het inkoopvak. Zo zien we voorbeelden van kunstmatige intelligentie in contractmanagement, bij onderhandelingen en bij het verwerken van facturen. Het is dan ook niet vreemd dat inkoopprofessionals de komende jaren gaan ervaren dat hun functie verandert door de komst van AI en daar vragen over hebben. 

Is AI een bedreiging of kans? Kan kunstmatige intelligentie het inkoopvak helpen een strategische rol te spelen binnen de organisatie? Of maakt AI contractmanagement juist overbodig? Al deze vragen komen aan bod tijdens de training Artificial Intelligence voor inkoop. 

Artificial Intelligence voor inkoop

Wat leer je?

  • Meer kennis van AI, ChatGPT en machine learning, en de (on)mogelijkheden om inkoopprocessen hiermee te ondersteunen.
  • Beter zicht op hoe je ChatGPT, Google Bard en Microsoft Copilot en generatieve AI kunt inzetten in de dagelijkse praktijk van inkoop en supply management en welke risico’s er zijn.
  • Aandachtspunten bij het contracteren en toepassen van AI-technologie binnen jouw organisatie.
  • Praktische handvatten om te komen tot relevante AI-use cases en het beoordelen van het potentieel hiervan.
  • Oefenen met prompt engineering om Chat GPT de juiste opdrachten te geven.
  • Ervaring met het zelf bedenken, ontwikkelen en pitchen van een use case voor de toepassing van AI-technologie binnen jouw organisatie.

Tijdens de training wordt de theorie regelmatig afgewisseld met praktijkoefeningen. Je gaat samen met drie tot vier deelnemers een use case bedenken, uitwerken en pitchen. We bespreken deze use cases aan de hand van een beoordelingskader voor AI-ideeën. 

Past deze training bij jou?

 • Ben jij een (inkoop)professional en wil je je verder verdiepen in de digitalisering van de inkoopfunctie?
 • Heb jij interesse in de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie voor jouw organisatie? 

Dan is deze training geschikt voor jou. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Één dag.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen