cursus onderhandelen

Onderhandelen

Onderhandelen is een cruciale vaardigheid voor elke inkoper. Goed kunnen onderhandelen is daarom een groot voordeel in het inkoopvak. Een training onderhandelen biedt vele mogelijkheden.

Bekijk alle trainingen onderhandelen

Een inkoper besteedt circa 20 procent van zijn werktijd aan het voorbereiden en voeren van onderhandelingen met vertegenwoordigers van leveranciers. Daarnaast overlegt of onderhandelt de inkoper ook intern binnen een organisatie. Een goede inkoper moet daarom ook een effectieve onderhandelaar zijn. Door een training onderhandelen is dit voor jou een koud kunstje. 

Inschrijven nog steeds mogelijk: ontwikkel jezelf vanuit huis of schrijf je alvast in voor het najaar

In deze bijzondere tijden is ook de manier van leren aan veel veranderingen onderhevig. Met ons online aanbod kun jij je vanuit huis blijvend ontwikkelen op specifieke onderwerpen, zoals cost- en contractmanagement of onderhandelen. Liever klassikaal les? Schrijf je dan alvast in voor onze opleidingen en trainingen die in het najaar starten! 

Het doel van onderhandelen

Het doel van effectief onderhandelen is om samen met de andere partij een voorstel uit te werken dat voor beide partijen acceptabel is. Hierbij moeten de onderhandelaars rekening houden met uitgangspunten en relatieve machtsposities. Bij onderhandelingen krijg je te maken met een grote hoeveelheid variabelen waaronder prijs, kwantiteit, kwaliteit, service, termijn van de overeenkomst, leveringsschema, kortingsniveau, betaaltermijnen, extra’s, garanties en ondersteuning na verkoop. 

Onderhandeltechnieken

Voor elke inkoopprofessional, onafhankelijk van het niveau waarop je opereert, is het belangrijk de juiste informatie voorhanden te hebben. Vervolgens is het van groot belang om deze informatie tijdens de onderhandeling goed toe te passen in de praktijk. Een effectieve onderhandelaar moet het gesprek bovendien structureren en de juiste tactieken toepassen. Een onderhandeling is dus complexe kost. Als je voor elke onderhandeling goed voorbereid bent en zeker bent van je vaardigheden, kom je altijd goed beslagen ten ijs. Om je daarbij te helpen biedt NEVI drie verschillende trainingen over onderhandelen.

Training onderhandelen bij Nevi

In veel van de trainingen van Nevi is aandacht voor onderhandelen. De trainingen basisaspecten van onderhandelenKracht en Invloed bij onderhandelingen en Applying Game Theory in Procurement zijn specifiek op onderhandelen gericht. Deze trainingen zijn daarom bij uitstek geschikt voor inkoopprofessionals die hun onderhandelvaardigheden willen verbeteren. Verder stellen wij aan het begin van elke training samen passende leerdoelen op.

Waarom een training onderhandelen bij Nevi?

  • Meer dan 60 jaar ervaring
  • Een van de grootste inkoopverenigingen ter wereld
  • Een uitgebreid Nevi Kennislab
  • Trainers die rechtstreeks uit de praktijk komen, vakexperts dus
  • Kennis van de belangrijkste politiek maatschappelijk gewenste thema’s
  • State-of-the art-opleidings- en trainingsaanbod

Incompany

Alle trainingen worden ook incompany aangeboden. Volg met je team een training onderhandelen op jouw locatie. Incompany training biedt vele voordelen. Zo ben je niet alleen effectief de training onderhandelen aan het volgen, maar ben je ook nog eens bezig met teambuilding en bespaart het je reiskosten en tijd. Meer informatie over de incompany trainingen van Nevi? Lees dan hier verder.

Tools

Nevi-Kyos Commodity Tool

Inkopen met de scherpte van een trader? Zo doe je dat!

Deze tool biedt je actuele dagprijzen voor: basismetalen, Nederlandse energieprijzen, tarwe, mais, suiker, cacao en koffie.

Nevi-Weagree Tool

Een goed contract opstellen? Zo doe je dat!

Nevi’s WeagreeTool is speciaal ontwikkeld voor professionals die bij het sluiten van een overeenkomst de touwtjes zelf in handen willen houden

WhatsThePrice Tool - light

Inzicht in prijsontwikkelingen? Altijd onder handbereik!

Je krijgt snel inzicht in prijs en prijsontwikkelingen van meer dan 100 meest relevante commodities. Je kunt eenvoudig de prijzen

Trainingen

Online

Advanced Negotiations E-Learning

Learn to employ concepts such as biases in negotiations and game theory to expand your negotiations skills.

NEW

Applying Game Theory in Negotiations

How to apply Game Theory in negotiations and get maximum value for the business.

Basisaspecten van onderhandelen

Tijdens deze training leren we jou in 2 dagen alle basisvaardigheden om als inkoper effectief te onderhandelen.

Online

Business Negotiation in a Virtual World

The Negotiation Tactics program focuses on the development of negotiation skills  in a virtual  world Based on the negotiation style, participants will learn to use various styles depending on the

NEW

Collaborative Contracting Course

Strategic relationships require strategic contracts enabling you to go beyond “Getting to Yes”, and moving forward to a new negotiation paradigm that allows you to “Get to We”.

Fact based negotiation

De training Fact based negotiation leert je gebruikmaken van onderhandelingstactieken. Zo haal je een optimaal onderhandelingsresultaat.

NIEUW

Inkopen in de (groot)handel en retail

Wil jij beter presteren en meer uit jouw inkoop halen? Volg dan nu deze compacte training die is gebaseerd op praktijk situaties waarin vrijwel alle aspecten uit je vakgebied voorbij komen.

Kracht en Invloed bij Onderhandelingen

Leren hoe je sneller gedrag in kunt schatten, meer kunt beïnvloeden en hoe je jouw onderhandelingsdoelen kunt realiseren? Dan is de training Kracht en Invloed bij Onderhandelingen perfect voor jou

NIEUW

Stakeholdermanagement

Succesvol zijn door goed met je organisatie en je (keten)partners te verbinden. Je leert het tijdens de training Stakeholder management.

Strategisch Onderhandelen en Dealmaking

Vanuit een systemische visie neem je de regie over je onderhandelingen.

Online

Winning Negotiation E-Learning

Learn about win-win/win-lose negotiations, your negotiation style, planning, opening, issues to trade, batna, and much more.

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!