cursus onderhandelen

Onderhandelen

Onderhandelen is een cruciale vaardigheid voor elke inkoper. Goed kunnen onderhandelen is daarom een groot voordeel in het inkoopvak. Een training onderhandelen biedt vele mogelijkheden.

Een inkoper besteedt circa 20 procent van zijn werktijd aan het voorbereiden en voeren van onderhandelingen met vertegenwoordigers van leveranciers. Daarnaast overlegt of onderhandelt de inkoper ook intern. Een goede inkoper moet daarom ook een effectieve onderhandelaar zijn. Door een training onderhandelen is dit voor jou een koud kunstje. 

Bekijk alle trainingen onderhandelen

Het doel van onderhandelen

Het doel van effectief onderhandelen is om samen met de andere partij een voorstel uit te werken dat voor beide partijen acceptabel is. Hierbij moeten de onderhandelaars rekening houden met uitgangspunten en relatieve machtsposities. Bij onderhandelingen krijg je te maken met een grote hoeveelheid variabelen waaronder prijs, kwantiteit, kwaliteit, service, termijn van de overeenkomst, leveringsschema, kortingsniveau, betaaltermijnen, extra’s, garanties en ondersteuning na verkoop. 

Onderhandeltechnieken

Voor elke inkoopprofessional, onafhankelijk van het niveau waarop je opereert, is het belangrijk de juiste informatie voorhanden te hebben. Vervolgens is het van groot belang om deze informatie tijdens de onderhandeling goed toe te passen. Een effectieve onderhandelaar moet het gesprek bovendien structureren en de juiste tactieken toepassen. Een onderhandeling is dus complexe kost. Als je voor elke onderhandeling goed voorbereid bent en zeker bent van je vaardigheden, kom je altijd goed beslagen ten ijs. Om je daarbij te helpen biedt NEVI drie verschillende trainingen over onderhandelen.

Training onderhandelen bij NEVI

In veel van de trainingen van NEVI is aandacht voor onderhandelen. De trainingen basisaspecten van onderhandelen, Kracht en Invloed bij onderhandelingen en fact-based negotiation zijn echter specifiek op onderhandelen gericht. Deze trainingen zijn daarom bij uitstek geschikt voor inkoopprofessionals die hun onderhandelvaardigheden willen verbeteren.

 1. Training Basisaspecten van Onderhandelen

  De tweedaagse cursus Basisaspecten Onderhandelen is gericht op (toekomstige) inkopers op uitvoerend niveau. Je leert in deze training hoe je effectief kunt onderhandelen. Deze vaardigheid leer je via interactieve lessen, rollenspellen, opdrachten en inspirerende instructievideo’s. Naast een schat aan waardevolle kennis, hou je aan deze training onderhandelen ook een uitgebreid naslagwerk en een handige checklist over.

 2. Training Kracht en Invloed bij Onderhandelingen

  Wil jij je kennis en vaardigheden ontwikkelen om (nog) beter te onderhandelen? Wil je leren hoe je sneller gedrag in kunt schatten, meer kunt beïnvloeden en hoe je jouw onderhandelingsdoelen kunt realiseren? Heb jij naast wat theorie, behoefte aan praktische handvatten die jij morgen al kan inzetten? Dan is dit de perfecte training voor jou!

 3. Training onderhandelen Fact-based Negotiation

  De tweedaagse training Fact-based Negotiation is vooral geschikt voor inkopers die werken in groothandel, retail, transport, food, industrie en bouwnijverheid. Als je deze training gevolgd hebt, weet je precies hoe je een fact-based onderhandeling voorbereidt en leidt. Tevens heb je een duidelijk beeld van de sterke en zwakke kanten van je eigen onderhandelingsstijl.

Waarom een training onderhandelen bij NEVI?

 • Meer dan 60 jaar ervaring
 • Een van de grootste inkoopverenigingen ter wereld
 • Een uitgebreid kennislab
 • Trainers die rechtstreeks uit de praktijk komen, vakexperts dus
 • Kennis van de belangrijkste politiek maatschappelijk gewenste thema’s
 • State-of-the art-opleidings- en trainingsaanbod

Wat bieden wij aan?

Wij bieden verschillende trainingen in onderhandelen aan. Zo leren wij je de basisaspecten van onderhandelen tijdens een tweedaagse training. Een andere optie die wij aanbieden is een onderhandelings training gefocust op de kracht en invloed tijdens het onderhandelingen. Maar hoe gebruik je deze onderhandelingstactieken nou precies? Volg de training Fact-based negotiation en haal alles uit de onderhandeling en leer hoe je de onderhandelingstacktieken het beste toepast. Een nieuwe optie is de training inkopen in (groot)handel en retail. Verder stellen wij aan het begin van elke training samen passende leerdoelen op.

Alle trainingen worden ook incompany aangeboden. Volg met je team een training onderhandelen op jouw locatie. Incompany training biedt vele voordelen. Zo ben je niet alleen effectief de training onderhandelen aan het volgen, maar ben je ook nog eens bezig met teambuilding en bespaart het je reiskosten en tijd. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany trainingen.

Trainingen

Basisaspecten van onderhandelen

Tijdens deze training leren we jou in 2 dagen alle basisvaardigheden om als inkoper effectief te onderhandelen.

Fact based negotiation

De training Fact based negotiation leert je gebruikmaken van onderhandelingstactieken. Zo haal je een optimaal onderhandelingsresultaat.

NIEUW

Inkopen in de (groot)handel en retail

Onderneem jij nog op basis van onderbuikgevoel? Start nu met het slim gebruikmaken van data en behaal veel betere resultaten!

Kracht en Invloed bij Onderhandelingen

Leren hoe je sneller gedrag in kunt schatten, meer kunt beïnvloeden en hoe je jouw onderhandelingsdoelen kunt realiseren? Dan is de training Kracht en Invloed bij Onderhandelingen perfect voor jou

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!