Onderhandelen

Circa 20 procent van de werktijd besteedt een inkoper aan het voorbereiden en voeren van onderhandelingen met vertegenwoordigers van leveranciers. Daarnaast overlegt of onderhandelt de inkoper ook intern.

Het doel van onderhandelen is om samen met de andere partij een voorstel uit te werken dat voor beide partijen acceptabel is. Hierbij moeten de onderhandelaars rekening houden met uitgangspunten en relatieve machtsposities.

Bij onderhandelingen krijg je te maken met verschillende variabelen waaronder prijs, kwantiteit, kwaliteit, service, termijn van de overeenkomst, leveringsschema, kortingsniveau, betaaltermijnen, extra’s, garanties en ondersteuning na verkoop. Voor de inkoopprofessional is het belangrijk geen relevante variabelen over het hoofd te zien. Dit zou de onderhandelingsruimte beperken en kan er bovendien toe leiden dat de deal onvolledig is. Iedere relevante variabele heeft een waarde voor een of beide onderhandelingspartners. Soms kun je variabelen aanpassen of ruilen om de overeenkomst mogelijk te maken.

Enkele tips hierbij zijn:

  • Houd steeds alle variabelen in hun onderlinge samenhang in gedachten
  • Blijf zoeken naar relevante variabelen en
  • blijf flexibel Ontdek wat belangrijk is voor de andere partij.

Trainingen

Advanced Negotiation

This program will equip professionals with the knowledge, skills and learning experiences to enable favorable outcomes within complex situations.

Basisaspecten van onderhandelen

Wilt u ook beter worden in onderhandelen? Dan is dit de basistraining voor u. U krijgt volop persoonlijke tips en adviezen, waardoor u snel vooruitgang boekt. 

Fact based negotiation

***NIEUW*** 
Een ieder heeft er recht op een eerlijke prijs te betalen. U leert een optimaal onderhandelings-resultaat voor uw organisatie te bereiken. 

Negotiation Tactics

The Negotiation Tactics program focuses on the development of negotiation skills and appreciating the tactics available.

Winnend Onderhandelen

Goed voorbereid een onderhandeling in door de juiste informatie op het juiste moment in te zetten.

Hulp nodig bij het maken

van de juiste keuze?

Wij helpen u graag.

 

U kunt altijd bellen met: 088 33 00 700
of stuur ons een mail: info@nevi.nl

Altijd in de buurt

De opleidingen en trainingen van NEVI vinden plaats op verschillende locaties door heel Nederland.