Nevi
0
Opleidingen

Nevi 2 Privaat

Ben je een ervaren inkoopprofessional in het bedrijfsleven en zoek je verdieping voor jouw inkoopkennis en -vaardigheden? Dan is de opleiding Nevi 2 Privaat iets voor jou. Je leert:

 • hoe je trends en ontwikkelingen inzet zodat deze bijdragen aan waardecreatie voor de organisatie.
 • hoe je een cyclisch proces van categoriemanagement opstelt.
 • hoe je een categoriestrategie vertaalt naar tactieken voor inkooppakketten of -markten.

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
1,5 jaar 4-6 uur per week
OPLEIDINGSVORM
Blended 16 plekken beschikbaar
Erkenning
Branche erkend diploma
Prijs vanaf
€ 11.054,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 9.950,00 excl. btw
De bovengenoemde opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en exclusief het examengeld

Opleiding Nevi 2 Privaat: de opleiding met hoge return on investment voor jou en je organisatie!

Als ervaren inkoopprofessional in het bedrijfsleven merk je dat de eisen die aan je worden gesteld behoorlijk toenemen. Zo wordt er steeds vaker van je verwacht dat je als inkoper aantoonbaar bijdraagt aan het versterken van de concurrentiepositie van jouw organisatie. Dat vraagt om een goede samenwerking met kernleveranciers op het gebied van innovatie, verduurzaming, risicoverlaging en kostenbeheersing. Alleen dan kunnen organisatiedoelenstellingen worden behaald.

Deze uitdagingen vragen veel van jou als professional. De opleiding Nevi 2 Privaat gaat in op de belangrijkste ontwikkelingen en wat dat betekent voor jou als inkoopprofessional. Zo sta jij zelf sterker binnen jouw organisatie en kun je jouw organisatie helpen sterker te staan in een concurrerende markt.

Past de opleiding Nevi 2 Privaat bij jou?

 • Ben je (senior)inkoper of (senior)contractmanager in het bedrijfsleven?
 • Wil je jouw inkoopkennis verder verdiepen en doorgroeien binnen jouw vakgebied?
 • Wil je bijdragen aan het versterken van jouw organisatie?

Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

    Studieprogramma

Je start met de basismodule Inkoopproces gevorderd deel 1 en vervolgens deel 2. Deze modules sluit je elk af met een digitaal examen. 

Daarna kies je uit de vier verdiepende modules twee modules. Één module gericht op hard skills en één module gericht op soft skills. De volgorde van de modules bepaal je zelf. Hieronder lees je wat er in de modules aan bod komt.

1 online kick-off, 6 dagen of 12 avonden, 1 online examentraining

In deel 1 van de basismodule Inkoopproces gevorderd leer je hoe je impactvol kunt bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Welke beslissingen moeten organisaties nemen om hun concurrentiepositie te versterken? En hoe draag je hier vanuit de inkoopfunctie optimaal aan bij? Tijdens deze module gaan we dieper in op deze en andere vragen. Hierbij behandelen we de volgende onderwerpen:
 • Strategisch management
 • Trends & ontwikkelingen
 • Strategische alignement en waardecreatie door inkoop- en leveranciersprestaties
 • Waardegericht inkopen en categoriemanagement
 • Stakeholdermanagement
 • Multifunctionele inkoopteams
Het volgen van deze module is verplicht. Deze module sluit je af met een digitaal examen.
1 online kick-off, 6 dagen of 12 avonden, 1 online examentraining

Na het succesvol doorlopen van deel 1, behandelen we in deel 2 de tactische uitwerking van de gekozen categoriestrategie. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:
 • Het sourcingsproces met aandacht voor moderne manieren van leveranciersselectie en contractering
 • Het managen van kernleveranciers
 • Kostenmangement en TCO
 • Risicomanagement
 • Maatschappelijk verantwoord inkopen
Het volgen van deze module is verplicht. Deze module sluit je af met een digitaal examen.
3 dagen

Organisaties hebben steeds meer aandacht voor hun eigen processen en hun onderscheidend vermogen naar de markt. Supply chain management speelt hierbij een cruciale rol. Hoe kunnen we de keten optimaliseren zodat ze een fundamentele bijdrage levert aan het bereiken van de organisatiedoelstellingen? Die vraag staat centraal tijdens deze module. Hierbij gaan we in op de volgende onderwerpen:
 • Supply chain
 • Value chain
 • Value chain outcomes
 • Value chain optimalisatie
Dit is een keuzemodule gericht op hard skills. Deze module sluit je af met een examenopdracht.
3 dagen

Innovatie is voor veel organisaties een belangrijke business driver, maar hoe kun je innovatieve oplossingen inkopen? Hoe ga je het gesprek met leveranciers aan over innovatie? En hoe kun je innovatie borgen in het contract? In deze keuzemodule hard skills krijg je praktische tips op het gebied van innovatiegedreven inkopen aan de hand van de volgende onderwerpen:
 • Innovatie als business driver
 • Sourcen van innovatieve oplossingen
 • Managen van de leveranciersselectie
 • Life cycle cost en design for cost
Dit is een keuzemodule gericht op hard skills. Deze module sluit je af met een examenopdracht.
In deze keuzemodule gaan we in op strategische onderhandelingen. Hoe bereid je dergelijke onderhandelingen goed voor en welke strategieën hanteer je tijdens de onderhandeling? De belangrijkste onderwerpen zijn:
 • Strategisch onderhandelen
 • Scenario denken
 • Rationele, economische en emotionele aspecten
Dit is een keuzemodule gericht op soft skills. Voor de lessen geldt een inspanningsverplichting. We verwachten dat je iedere les aanwezig bent en de voorbereidende opdrachten maakt. 
3 dagen

Als 'intrapreneur' stel je je ondernemend op binnen je eigen organisatie. Je herkent nieuwe kansen, durft risico's te nemen en stelt je kritisch op naar de alledaagse routine. Wil je jouw ondernemersvaardigheden verder ontwikkelen? In deze keuzemodule krijg je de skills, tools en mindset aangereikt om jouw interne ondernemerschap te laten groeien. De volgende onderwerpen komen aan bod:
 • Ondernemerschap in een organisatie
 • Kansen identificeren en benutten
 • Bewustwording van eigen kwaliteiten en die van anderen
 • Individuele ontwikkelmogelijkheden
Dit is een keuzemodule gericht op soft skills. Voor de lessen geldt een inspanningsverplichting. We verwachten dat je iedere les aanwezig bent en de voorbereidende opdrachten maakt.


Examens

Tijdens de opleiding maak je twee digitale examens en een examenopdracht. Je rondt de opleiding af met een integraal examen. 

Deze examens boek je los van de onderstaande modules. Houd er rekening mee dat het inschrijfgeld voor je examens niet bij de prijs van de modules is inbegrepen. 


Toelatingsprocedure

De opleiding Nevi 2 Privaat is toegankelijk voor iedereen die een diploma heeft voor Nevi 1 Privaat of Nevi 1 Publiek. 

Heb jij geen diploma voor één van deze opleidingen? Dan kun je via een toelatingsprocedure met de opleiding Nevi 2 Privaat starten. Je mag aan de toelatingsprocedure deelnemen als je een erkend hbo- en/of wo-diploma hebt behaald en minimaal 1 jaar relevante werkervaring in een inkoopfunctie hebt.

Nevi 2 Privaat

De prijslijst geeft je een helder overzicht hoe de ledenprijs en de niet-ledenprijs van de opleiding Nevi 2 Privaat is opgebouwd op basis van de basismodule, twee keuzemodules, en de bijbehorende examens. Download hierboven de prijslijst.

Inkoopproces gevorderd deel 1
Inkoopproces gevorderd deel 2
Supply chain management
Innovatiegedreven inkopen
Waardegerichte onderhandelingen
Intern ondernemerschap

Veelgestelde vragen

Met blended learning combineren we de kracht van klassikale bijeenkomsten met de flexibiliteit van online leeractiviteiten. Dit betekent dat je flexibeler je tijd kunt indelen. We verwachten dat je thuis zelf je lessen voorbereidt door het bekijken van video’s en het maken van e-learnings en opdrachten. Zo maak je je alvast de theorie eigen. Tijdens de klassikale lessen ligt de focus op het samen oefenen, verdiepen, verbreden, discussiëren en reflecteren. 
Ongeveer 3 weken voordat de opleiding start ontvang je bericht van ons en hoor je definitief of de opleiding doorgaat. We streven continu naar de meest optimale leerervaring voor onze deelnemers. Hiervoor kijken we o.a. naar een minimum aantal deelnemers en de groepsdynamiek.
Deze opleiding gaat in de regel altijd door op deze locaties: Utrecht en Zeist.
Ongeveer 3 weken voor de start van deze opleiding kan je het lesmateriaal vinden in je persoonlijke Mijn Nevi- account. Deze kan je vinden op nevi.nl rechtsboven onder ‘Account’.
Ongeveer 9 weken voor de start van de opleiding ontvang jij of jouw organisatie de factuur.

Voor deze opleiding kun je geen vrijstellingen aanvragen.
 

Als je vóór 1 januari 2022 met een Nevi 2 opleiding bent gestart, dan is het belangrijk dat je je opleiding in deze opleidingsvariant afmaakt. Boek je vervolgmodule(s) via Nevi 2 Privaat | Gestart vóór 1 januari 2022 of via Nevi 2 Publiek | Gestart vóór 1 januari 2022

Inmiddels heeft Nevi de Nevi 2 opleidingen in een ander jasje gestoken. De opleidingsvariant die je nu volgt, is even relevant als de vernieuwde variant.


 

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren