Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

Inkoop: quo vadis?

Waar gaat het met de inkoopfunctie naartoe en wat is de rol van inkoop bij innovatie? Daarover boog een groep cpo’s en inkoopmanagers uit de publieke en private sector zich. Hans Hopmans, director KPMG Procurement Advisory, vat de levendige discussies bondig samen. Gezocht: inkoopleiders met ondernemersbloed.

Begrippen

Veertienstappenprogramma van Crosby

Programma van Crosby om kwaliteitsverbeteringen door te voeren. Hij stelt dat kwaliteitsprogramma’s goed overdacht moeten worden gepland, gebudgetteerd en bewaakt.

Tools

Voorbeeld commodity-analyse

-

Deal

Deal! 5 - september 2021

In deze editie zoomt Deal! in op duurzaamheid binnen het inkoopvak en de analyse jaarverslagen top 30 Nederlandse bedrijven.

Deal

Nieuwe gewoontes of het oude normaal?

Verstegen Spices & Sauces kreeg door de coronacrisis te maken met een stijgende vraag. In de diverse supply chains van dit mondiaal inkopende bedrijf liep de spanning op. Directeur duurzaamheid en inkoop. Marianne van Keep hield voor Deal! een dagboek bij.

Deal

Minimale middelen, maximale waarde

In de zorg neemt overal de schaarste toe. Nieuwe spelregels leiden tegelijkertijd tot stroperigheid. Hoe kun je als inkoper in deze complexe situatie zo veel mogelijk waarde toevoegen? Verslag van het Nevi Zorgcongres 2020.

Deal

Inkooppraktijk bij Océ: Kruisbestuiving tussen NPR en PR

Iedereen in dit vak weet dat non-product related (NPR) en product related (PR) inkoop twee verschillende werelden zijn, maar slechts weinigen denken er zo gestructureerd over na als Mark Lichteveld. Hij probeert binnen Océ-Technologies een kruisbestuiving tussen de twee tot stand te brengen.

Deal

Koesteren en kneden van een ijzersterk merk

Kortgeleden verscheen de lang verwachte zevende druk van ‘Inkoop in strategisch perspectief’. Arjan van Weele werkte hiervoor samen met Jordie van Berkel-Schoonen en Gert Walhof. De Nederlandse inkoopbijbel is strak toegesneden op het hbo onderwijs en de praktijk.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren