Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

Ketenoptimalisatie in 4 stappen

Ketenoptimalisatie is makkelijker gezegd dan gedaan. Adviseur Sandra Tijnagel beschrijft zowel de succesfactoren als de vier basisstappen die je moet nemen om de samenwerking met ketenpartners verder te verbeteren.

Deal

Supply chain finance: onbekend maakt onbemind

Door de laagconjunctuur is het trekken en duwen in de keten. Supply chain finance is de verzamelnaam voor een aantal financiële instrumenten om de kracht van de keten te vergroten. Toch worden ze nog vooral door grote inkopende bedrijven ingezet. Dat komt volgens consultants Arjen Smit en Daan Poelman door onbekendheid, maar ook scepsis bij de toeleveranciers.

Deal

Inkoper is kostenbeheerser, verandermanager en honkvast

Maar liefst 651 inkopers namen de moeite om de online vragenlijst in te vullen voor onze eerste Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête. Hoewel de werkloosheid nog steeds oploopt, is de inkoper positief over zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Deal

'Zorginkoop kan waarde toevoegen, maar ook afbreken'

Meer focus on outcomes that matter to the patient maakt dat de grens tussen inkoop ván zorg en inkoop vóór de zorg steeds meer vervaagt.

Deal

De bomen en het bos (From Science: Finn Wynstra)

Het Financieele Dagblad wijdde er laatst weer eens twee hele pagina’s aan: in hoeverre zijn keurmerken zoals RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) nu effectief in het beschermen van mens en milieu? Finn Wynstra, bijzonder hoogleraar Inkoop en Leveranciersmanagement aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, over 'de bomen en het bos'.

Deal

Brexit, een inkoopcasus

Brexit heeft ook gevolgen voor Inkopend Nederland. Maar welke? In deze casus kijken we naar een bedrijf in de maakindustrie. Op korte termijn is sprake van een lock-in, omdat de kerncomponenten die uit het Verenigd Koninkrijk komen in het strategische segment van de portfolio zitten.

Deal

Minimale middelen, maximale waarde

In de zorg neemt overal de schaarste toe. Nieuwe spelregels leiden tegelijkertijd tot stroperigheid. Hoe kun je als inkoper in deze complexe situatie zo veel mogelijk waarde toevoegen? Verslag van het Nevi Zorgcongres 2020.

Deal

Nieuwe gewoontes of het oude normaal? (Coronakroniek)

Verstegen Spices & Sauces kreeg door de coronacrisis te maken met een stijgende vraag. In de diverse supply chains van dit mondiaal inkopende bedrijf liep de spanning op. Directeur duurzaamheid en inkoop Marianne van Keep hield voor Deal! een dagboek bij.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren