Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

De 40-40-20-inkoper

Tijdens de University of Twente Purchasing Conference bleek de zogenaamde 40-40-20-inkoper een succesformule te zijn. Maar hoe duurzaam is dit model? Inkoophoogleraar Holger Schiele, een van de sprekers van het congres en zelf werkzaam aan de Universiteit Twente, doet verslag.

Deal

Woningcorporaties professionaliseren inkoop met shared service centrum

Het opzetten van een shared service centrum biedt organisaties de mogelijkheid om bepaalde specialismen te ontwikkelen die zij alleen moeilijk van de grond kunnen krijgen. Trevin is een shared service centrum voor inkoop en ICT voor de drie woningcorporaties Intermaris Hoeksteen, Woonwaard en Wooncompagnie. Harco Bouwman is inkoopmanager bij Trevin.

Deal

Lachen is gezond

OOp 6 maart meldde De Telegraaf dat uit onderzoek onder 2000 Britten was gebleken dat volwassenen gemiddeld zeven keer per dag lachen. De echt opgewekte mensen onder ons lachen elf keer per dag en de chagrijnen slechts één keer per dag. Er is op het moment veel aandacht voor innovatie. Terecht, want het is een belangrijke bron voor toekomstige groei en concurrentievoordeel.

Deal

From Science: Realisatiecompetenties zijn broodnodig!

In februari presenteerde NEVI de resultaten van het Beroepsprofielenonderzoek 2012. Welke kwaliteiten dient de inkoopprofessional van nu te bezitten? Het strakke vierrollenmodel maakt bijvoorbeeld plaats voor een organisatieafhankelijk meerrollenmodel, van operationeel/tactisch naar meer tactisch/strategisch, in plaats van standaardopleidingen meer customized vormen.

Deal

Erenstein Conferentie 2012: Is de inkoopfunctie ten dode opgeschreven?

Scherp onderhandelen, betalingstermijnen oprekken, werkkapitaalmanagement. Passen deze waarden nog binnen het inkoopvak? Of komen er andere voor in de plaats? En is het daarmee gedaan met de inkoopfunctie? Vragen die aan de orde kwamen op de Erenstein Conferentie ‘Laat je toekomst vandaag beginnen’.

Deal

Inkoper is kostenbeheerser, verandermanager en honkvast

Maar liefst 651 inkopers namen de moeite om de online vragenlijst in te vullen voor onze eerste Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête. Hoewel de werkloosheid nog steeds oploopt, is de inkoper positief over zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Deal

Ben jij de cpo van de toekomst?

Het wordt er niet makkelijker op voor de cpo. Consultants en schrijvers van het boek ‘The Next CPO: ben jij het roze schaap met 9 poten?’ Han Hendriks en Joost Scheepens spraken zo’n vijftig cpo’s en ontdekten negen rollen waartussen hij of zij moet kunnen schakelen om succesvol te kunnen zijn.

Deal

Koesteren en kneden van een ijzersterk merk

Kortgeleden verscheen delangverwachte zevende drukvan ‘Inkoop in strategischperspectief’. Arjan van Weelewerkte hiervoor samenmet Jordie van Berkel-Schoonen en Gert Walhof. DeNederlandse inkoopbijbel isstrak toegesneden op het hboonderwijsen de praktijk.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren