Nevi
0
Trainingen

Sustainable footprint

Deze training helpt je verder om je duurzame ambities voor inkoop of aanbesteding vorm te geven. Na deze training heb je:
  • geleerd met welke methoden je de sustainable footprint kunt bepalen.
  • kennis van verschillende certificeringssystemen.
  • inzicht in het gelijkwaardig vergelijken van duurzame producten.

Over deze training

Aantal plekken
16
Prijs
€ 795,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 655,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Bekijk incompany mogelijkheden

Waarom een training Sustainable footprint?

Je herkent het wel; regelmatig worden producten als duurzaam gepresenteerd, maar tegelijkertijd vraag je je af in hoeverre deze dat écht zijn. In je duurzame ambities voor inkoop of aanbesteding wil je een volledig inzicht in de footprint van producten en hoe deze tot stand komt. Je hebt behoefte aan handvatten om verschillende producten gelijkwaardig te vergelijken en je wilt graag dieper ingaan op de materie van CO²-footprint, milieu-impact en circulariteit.  
 

Voor wie is de training Sustainable footprint geschikt?

Voor inkopers, CSR managers en aanbestedende diensten.
 

Sustainable footprint

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Om duurzaamheidsprestaties van producten eenduidig te meten, is het cruciaal om goed gedefinieerde methoden te gebruiken. In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een overzicht van normen voor het bepalen van de CO²-footprint.
  • Normen voor het opstellen van een levenscyclusanalyse voor milieu-impact.
  • De werking van certificeringssystemen, zoals onder andere Environmental Product Declaration (EPD), Nationale Milieudatabase voor bouwproducten, Green House Gas (GHG) protocol, Global Sustainable Enterprise System (GSES), Cradle to Cradle en EU Ecolabel.
  • De ontwikkelingen van de eerste normen en certificering voor het meten van circulariteit van producten en productketens.
  • Hoe deze systemen geïntegreerd kunnen worden bij duurzame inkoop en aanbesteding.

Werkvormen

Dit is een interactieve training, waarin plenaire uitleg veelvuldig wordt afgewisseld met het uitvoeren van een groot aantal opdrachten in groepjes, tweetallen of individueel. Je wordt uitgedaagd om meteen de gepresenteerde onderwerpen toe te passen en daarvan te leren.


De praktijkexpert

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Sustainable footprint

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren