0
Trainingen

Sustainable footprint

De sustainable footprint stelt je in staat om een integrale duurzame voetafdruk van jouw producten, diensten en projecten te berekenen. Na deze training heb je: 
  • Geleerd zelf een sustainable footprint samen te stellen
  • Geleerd jouw chain of custody in te zetten om waardevolle data naar voren te halen
  • Geleerd hoe je jouw footprint inzet om de circulaire economie te bevorderen

Over deze training

Aantal plekken
16
Prijs
€ 1.295,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 1.295,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product te bestellen. Interesse? Neem contact op via 088 - 33 00 700.

Bekijk incompany mogelijkheden

Waarom een training Sustainable footprint?

Inzicht hebben in de duurzaamheid van de componenten, producten of diensten die een organisatie levert en inkoopt is waardevol. Omdat je hiermee de bijdrage van jouw organisatie aan een duurzame waardeketen helder hebt en dit vervolgens kunt gebruiken in je gesprekken met leveranciers, klanten en eindgebruikers.  

Wat is een sustainable footprint?

Voor het meten van de duurzaamheidsprestaties van een organisatie is het cruciaal om ook naar de producten/ diensten en projecten te kijken. Het Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI) heeft de sustainable footprint ontwikkeld die 3 waarden laat zien:

  • Circular footprint: hiermee geef je invulling aan het circulair maken van jouw producten en projecten. En ben je in staat om de Circulaire Economie (CE) vorm en inhoud te geven en om de vijf CE transitieagenda’s in Nederland te helpen realiseren.
  • Environmental footprint: met deze aanpak geef je invulling aan de milieu-impact van jouw producten en projecten te verlagen. Zo ben je in staat om bij te dragen aan een schonere wereld en een beter klimaat.
  • Health footprint: deze footprint biedt je de mogelijkheid rekening te houden met de gezondheid van een product. Enerzijds met betrekking tot schadelijkheid en toxische eigenschappen die er in zitten en anderzijds schadelijke stoffen die er juist NIET in zitten.

De drie footprints zijn complementair en vormen samen de sustainable footprint, het fundament van het Global Sustainable Enterprise System, GSES®

Op het online GSES platform is de Bill of Materials calculator beschikbaar die als basis dient voor de sustainable footprint. 

Voor wie is de training Sustainable footprint geschikt?

Voor inkopers, CSR managers en aanbestedende diensten die willen starten met het inzichtelijk maken van hun footprint in de keten.

Sustainable footprint

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Trainingsduur

1,5 dag (1 hele dag, opdracht thuis om kennisniveau te verifiëren, 1 terugkom middag met praktijkexamen).

Op het online GSES platform is de Bill of Materials calculator beschikbaar die als basis dient voor de Sustainable Footprint. 

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexpert

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Sustainable footprint

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren