Fact based negotiation

De training Fact based negotiation leert je gebruikmaken van onderhandelingstactieken. Zo haal je een optimaal onderhandelingsresultaat.

Na deze training heb je

Geleerd en toegepast hoe je de onderhandeling succesvol Fact Based voorbereid
Kennis gemaakt met het doelbewust gebruik maken van onderhandelingstactieken
Inzicht gekregen hoe je met je eigen gedrag het onderhandelingsresultaat kunt beïnvloeden
Geleerd om een onderhandelingsgesprek gestructureerd te voeren
Inzicht verkregen in de sterke en zwakke kanten van jouw eigen onderhandelingsstijl en hoe je inspeelt op de stijl van de andere partij
Geleerd hoe je met weerstand omgaat en hoe je de andere partij kunt overtuigen

Wat is fact based negotiation?

Onderhandelaars stellen zich wel vaker de vraag: heb ik het beste resultaat bereikt tijdens deze onderhandeling? Hoe weet ik dat er niet nog meer te halen was? Hoe kan ik nog beter overtuigen, hoe kan ik nog standvastiger zijn.

De antwoorden op al deze vragen komen tijdens de training fact based negotation uitvoerig aan bod. Hoe onderhandel je op een logische wijze? Wat is de relatie tussen de leveranciersstrategie, de te bereiken onderhanddelingsdoelen en de onderhandelingsstrategie? Welke tactieken pas ik toe? Hoe hanteer je de feiten en hoe ga je de andere overtuigen? Hoe kun je met je eigen gedrag het beste resultaat behalen? De inhoud van deze training leert je een optimaal onderhandelingsresultaat voor jouw organisatie te bereiken! 

Waarom een training fact based negotiation?

Je leert uitvoerig hoe je een onderhandeling voorbereidt en hoe je daarbij de juiste onderhandelingstactieken kunt inzetten. Hierbij dienen de belangen van de inkopende organisatie, de belangen van de leverancier én de machtsbalans tussen de inkopende organisatie en de leverancier als uitgangspunt. Daarnaast krijg je inzicht in jouw persoonlijke manier van onderhandelen, je gedrag, je onderhandelingsstijl en de mogelijkheid om deze verder te ontwikkelen. 

Voor wie is de training fact based negotiation geschikt?

Deze training fact based negotiation is geschikt voor inkopers, contractmanagers, commodity managers, categoriemanagers die op Nevi 2 niveau acteren (minimaal hbo werk- en denkniveau).

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Machtsbronnen en onderhandelingsstrategieën
  • Voorbereiding van een complexe onderhandeling
  • Onderhandelingsfasen
  • Onderhandelingstactieken 
  • Persoonlijke onderhandelingsstijlen
  • Verbaal en non-verbaal gedrag
  • Effect van je eigen gedrag
  • Teamonderhandelingen

François Maessen is een zeer gedreven en motiverende trainer. Hij weet je op een niet dwingende wijze te enthousiasmeren. De indeling van de training is goed afwisselend met ruimte voor afwisseling.

Deelnemer over de training fact based negotiation.

 
 

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle Nevi trainingen.

Trainingsduur

2 dagen (5 dagdelen); dag 1: 09.30 – 20.00 uur, dag 2: 09.00 – 17.00 uur.

Werkvormen

Deze training is een bijzonder interactieve workshop waarbij het geleerde meteen wordt omgezet in de praktijk. Rollenspellen, voorbeelden uit de praktijk van de deelnemers en de trainer en eigen ervaringen wisselen elkaar voortdurend af. Tijdens de training wordt ook gebruik gemaakt van video zodat je maximaal kunt leren. Een voorbereidingsopdracht maakt ook deel uit van deze training. 

Overnachten?

Wil je overnachten? Dan reserveer je gemakkelijk zelf een kamer bij de accommodatie. Informeer bij de accommodatie naar de NEVI-prijs. NEVI neemt tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70,- tot € 130,- per nacht. De betaling voor de overnachting regel je eenvoudig met de accommodatie zelf.

NEVI basic

€ 1.995,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.695,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)