Strategische inkoop

Als strategisch inkoper handel je vanuit inkoopuitgangspunten die zijn afgeleid van de algemene strategie en doelstellingen van een organisatie

De inkoopstrategie geeft weer op welke manier een organisatie denkt de inkoopdoelstellingen te realiseren. Deze strategie wordt vaak vastgesteld met een inkoopactieplan of een productgroep actieplan (ook wel: Commodity Strategy Development Plan, CSD).

Definitie strategische inkoop

Strategische inkoop is een term die op allerlei manieren in de literatuur is terug te vinden. Wij definiëren strategische inkoop als: activiteiten die de ontwikkelrichting van de plaats en activiteiten van de inkoopfunctie binnen een organisatie op middellange tot lange termijn beïnvloeden en voorwaarden creëren om activiteiten op overige niveaus effectief en efficiënt te kunnen uitvoeren.

Onderdelen van strategische inkoop zijn:

  • Maken van het inkoopbeleid inclusief inkoopdoelstellingen
  • Maken van de inkoopstrategie
  • Vaststellen van de hoofdlijnen van het leveranciersmanagement

Opleidingen

Trainingen

Aanbesteden van ICT

NEVI geeft je in deze training praktische handvatten voor werkbare selectie- en gunningscriteria bij IT-aanbestedingen.

Best Value Sales

In de training Best Value Sales leer je de inkoper beter begrijpen waardoor je je onderneming maximaal neerzet in je offerte.

NIEUW

Blockchain voor inkoopprofessionals

De impact van Blockchain technologie op inkoopprocessen en de rol van inkoopprofessionals

Circulair Inkopen

Als inkoper neem je in de circulaire economie een sleutelpositie in. Deze training leert je circulair inkopen binnen jouw organisatie.

NIEUW

Inkopen in de (groot)handel en retail

Onderneem jij nog op basis van onderbuikgevoel? Start nu met het slim gebruikmaken van data en behaal veel betere resultaten!

NIEUW

Internationaal Contracteren

In de 3-daagse training internationaal contracteren komen alle facetten aan bod waarmee je te maken krijgt als je contracten afsluit met buitenlandse leveranciers.

ISO 20400 Sustainable Procurement

Na deze 2-daagse training ben je volledig op de hoogte van de toepassingsmogelijkheden van de ISO 20400-richtlijn en kan je professioneel aan de slag met Sustainable Procurement.

Leergang Strategische Inkoop

Je leert de strategie van jouw organisatie vertalen naar concrete inkoopacties. Ontdek welke veranderstrategie passend is om jouw toegevoegde waarde zichtbaar te maken.

Leiderschap met impact

Leiderschapstraining voor inkoop- leveranciers- en contractmanagers die hun leiderschapskwaliteiten verder willen vergroten. Leer hoe je conflicten oplost, de regie neemt en je team inspireert.

Masterclass Businessgedreven Inkoop

Aan de slag met het concept van Gerco Rietveld: Businessgedreven inkoop! Benut de kansen in de inkoopmarkt om jouw organisatie succesvoller en weerbaarder te maken.

Masterclass Inkopen in de Zorg

Tijdens de masterclass Inkopen in de Zorg praten ervaren zorg- en inkoopspecialisten je bij. Je strategische inkoopkennis is daarna up-to-date.

Meervoudig- en Enkelvoudig onderhands aanbesteden

In deze 1-daagse training leer je conform de Aanbestedingswet Meervoudig- en Enkelvoudig Onderhands Aanbesteden. Een uitdaging!

MSU+ 2.0

Tijdens deze training leer je alles over het MSU+ model. Je leert wat Purchasing Excellence is en hoe je deze beoordeelt.

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)

Tijdens de 2-daagse training NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je de basisprincipes van NLP. Je ontwikkelt communicatievaardigheden, persoonlijk leiderschap en de invloed die jij hebt.

Procurement Executive Program

Tijdens het Procurement Executive Program maak je uitgebreid kennis met de meest actuele ontwikkelingen op inkoopgebied. Na het volgen van deze leergang ben je weer helemaal ‘inkoop-up-to-date’.

Regisserend opdrachtgeverschap

Regisserend opdrachtgeverschap is een ontwikkelingsproces voor woningcorporaties. Tijdens deze training nemen wij je mee in die transitie.

NIEUW

Strategic Sourcing: Sourcing Business Models

De verfrissende nieuwe kijk op Strategic Sourcing! Strategic Sourcing: Sourcing Business Models daagt de inkoopprofessionals op dezelfde manier uit als Peter Kraljic's baanbrekende Kraljic Matrix

Strategisch Kostenmanagement

In de training Strategisch Kostenmanagement leer je de winstgevendheid van jouw organisatie op de lange termijn waarborgen.

NIEUW

Verandermanagement voor Inkopers

Ben jij als inkoper betrokken bij verandering? In de 2-daagse training Verandermanagement voor inkopers leer je hoe je wèl het verschil maakt.

Vergroot je impact - persoonlijke groei in 5 dagen

Wil jij inkoop beter op de kaart zetten in jouw organisatie? Wil je meer overtuigingskracht? Met deze training vergroot jij je eigen impact.

Waardegericht Inkopen

Aan de slag met het nieuwe concept van Gerco Rietveld: Waardegericht inkopen! In deze masterclass leer je hoe je systematisch waarde toevoegt vanuit inkoop aan je organisatie. 

NIEUW

Workshop Spendanalyse - Advanced

Meer uit je spendanalyse halen? De Advanced workshop Spendanalyse gaat dieper in op alle mogelijkheden.

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!