Nevi
0
Service en contact

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op je vraag in onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Evenementen

Een overzicht van alle evenementen vind je in de evenementenkalender
In verband met het akkoord op onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden, is het belangrijk dat je introducé zich zelf via de knop ‘Inschrijven’ aanmeldt voor het evenement. Mail vervolgens naar evenementen@nevi.nl wie je meeneemt. Wij zorgen dan dat je introducé geen factuur voor deelname krijgt.  
Je kunt je afmelden door een e-mail te sturen naar evenementen@nevi.nl. Telefonische afmeldingen kunnen wij helaas niet aannemen. 
Nee, gratis deelname is niet mogelijk. Eén van de voordelen van het Nevi Professional Membership is korting op deelname of gratis deelname aan evenementen. Lees meer over het Nevi Professional Membership
Wat leuk dat je met ons meedenkt! Mail je idee naar evenementen@nevi.nl. Wij zorgen ervoor dat je idee bij de juiste regio terecht komt.  
Stuur een e-mail naar evenementen@nevi.nl, je komt dan op de wachtlijst. Als iemand zich afmeldt, nemen we contact met je op.

Je kunt je deelname aan een netwerkactiviteit annuleren, mits je de annulering of opzegging schriftelijk of per e-mail doet. Daarbij is de datum van ontvangst van het schrijven/de e-mail bepalend voor het tijdstip van annulering. Afhankelijk van het tijdstip van annulering worden al dan niet kosten in rekening gebracht: 

  • Tot vier weken voor aanvang van de netwerkactiviteit worden geen kosten in rekening gebracht.  
  • ​Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van de netwerkactiviteit wordt € 75 in rekening gebracht. 
  • Binnen twee weken voor aanvang van de netwerkactiviteit moet je het gehele bedrag voor deelname aan de activiteit betalen óf iemand anders kan in jouw plaats deelnemen.   

Annuleringskosten zijn onmiddellijk verschuldigd en opeisbaar. Je vindt de annuleringsvoorwaarden in onze Algemene voorwaarden

Dat is zeker mogelijk, je kunt je gewoon aanmelden voor dit evenement.  
CPD-evenementen zijn exclusief voor Nevi-leden die naast het Nevi Professional Membership ook een aanvullend Nevi CPD-lidmaatschap hebben. CPD-evenementen zijn niet toegankelijk voor studenten. Het is ook niet mogelijk om een gratis introducé mee te nemen naar CPD-evenementen. 
In verband met de AVG-wetgeving kunnen wij geen deelnemerslijsten doorsturen. 
Ja dit kan, alleen niet bij alle evenementen. Per evenement vermelden we of je gratis een introducé mag meenemen. Neem bij twijfel contact op met evenementen@nevi.nl
Het ligt aan de afspraken met de sprekers of de presentaties na afloop beschikbaar worden gesteld. Vaak geven de sprekers tijdens het evenement zelf aan of ze de presentaties delen. Zo ja, dan ontvang je als deelnemer van het evenement de presentaties binnen 1-2 weken. 
YPP is een netwerk voor young professionals, de leeftijdgrens is tot 35 jaar.

Examens

Op onze pagina Examens zie je alle examens waar je je voor kunt aanmelden. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je voor een digitaal examen per e-mail een weblink van Teletoets naar het reserveringssysteem. Hier kun je een locatie, datum en tijdstip voor het examen reserveren. Let op: reserveren kan tot 6 maanden na de verzending van de weblink. Voor alle andere examenvormen vind je de informatie die je nodig hebt in de online leeromgeving. 
Als je alle examens van de opleiding gehaald hebt, ontvang je automatisch bericht dat je geslaagd bent voor het diploma. Binnen twee maanden ontvang je vervolgens per post het diploma. Als je drie weken na het behalen van het laatste resultaat géén bericht hebt ontvangen, neem dan contact met ons op. 
Doordat de correctie van examens door diverse examinatoren wordt uitgevoerd, kan het voorkomen dat het resultaat van een op eenzelfde dag afgelegd examen, later bekend is. 

Nevi biedt de mogelijkheid tot inzage van digitaal afgelegde examens. Bekijk het inzagerooster en hoe je je aanmeldt.  
 
Digitale examens worden samengesteld uit een database met opgaven. Het spreekt voor zich dat deze database niet openbaar mag worden. Dit is de reden waarom wij opgaven niet mee kunnen geven of op kunnen sturen. 

Als je het niet eens bent met de uitslag van een door jou gemaakt examen, kun je een klacht indienen of een bezwaar aantekenen. Een bezwaar is een gemotiveerd verzoek, op basis van inhoudelijke argumenten, om de uitslag van een examen te herzien. 
Stichting Examenkamer is toezichthouder op de Nevi examens. Daarom mag het logo van de Examenkamer worden vermeld op het Nevi diploma. In het verleden ondertekende (handtekening) de Examenkamer ook het diploma. Feitelijk een tweede ‘bevestiging’ van het toezicht op de examinering. 

Nevi was één van de weinige instituten waar dit gebeurde. Op initiatief van de Examenkamer is de noodzaak van deze tweede bevestiging besproken met Nevi. Met elkaar hebben we geconcludeerd dat deze tweede bevestiging feitelijk dubbel is en hebben besloten, in lijn met de andere instituten, om deze te laten vervallen. 

Dit heeft uiteraard geen gevolgen voor het toezicht en de waarde van het diploma.
Onder bepaalde voorwaarden kun je tegen een besluit op het bezwaarschrift beroep aantekenen bij de Examenkamer. Voor meer informatie over de beroepsprocedure verwijzen we je naar de website van de Examenkamer
Je behaalde resultaten en geldigheidstermijn vind je op de dashboardpagina van je Nevi account, onder ‘Mijn resultaten’. Als de resultaten daar niet staan, stuur je een e-mail naar: info@nevi.nl
We doen ons best de examenresultaten zo snel mogelijk bekend te maken. Het kan per examenvorm verschillen wanneer je examenresultaat bekend is. In de online leeromgeving van de betreffende module vind je bij de Exameninformatie de maximale nakijktermijn.  

Membership

De opzegging moet in het lopende jaar vóór 1 december worden gedaan. Indien je te laat bent met de opzegging, dan blijf je nog 1 jaar lid en kun je gebruik maken van alle voordelen. Je kunt wel meteen je opzegging per volgend jaar doorgeven aan ons.
 
Goed gedaan, van harte gefeliciteerd! Ook na het afronden van je opleiding biedt het lidmaatschap vele voordelen voor jou zoals het Kennislab, het vakblad Deal!, de vele evenementen en kennissessies. Verder zijn dezelfde voorwaarden van kracht om vóór 1 december van het lopende jaar op te zeggen.
Je kunt je lidmaatschap alleen opzeggen conform de algemene voorwaarden
Nee, je lidmaatschap is niet overdraagbaar. Je kunt alleen opzeggen conform de algemene voorwaarden
Ook als je werkgever het lidmaatschap voor jou heeft afgesloten en betaald, is het lidmaatschap persoonlijk en alleen voor jou. Indien je het lidmaatschap wenst op te zeggen, kun je dat alleen persoonlijk aan ons doorgeven. Bekijk de algemene voorwaarden.

Opleidingen

Veel van onze opleidingen bieden we zowel overdag als ’s avonds aan, waardoor je beter in staat bent om je studie te combineren met je baan en privé-situatie. Per opleiding vind je een moduleplanner.  Je ziet per locatie en datum of het een dag- of avondopleiding is. Ook zie je hier meteen de tijden. 

Per module is er een maximaal aantal deelnemers, gebaseerd op de aard/interactie van de lessen. Als een cursusgroep het maximaal aantal deelnemers bereikt heeft, worden er geen extra deelnemers boventallig ingeschreven.         

Als je wil, kan je op de wachtlijst van de cursusgroep geplaatst worden. Indien er een plek vrijkomt, nemen wij contact op om met je af te stemmen of je alsnog in die groep wilt deelnemen. Plaatsing op een wachtlijst biedt géén garantie op deelname in de cursusgroep. 

Voor de opleiding Nevi 2 gelden toelatingseisen. Bij de opleidingsinformatie van Nevi 2 staat aangegeven om welke toelatingseisen het gaat. Het is niet toegestaan om je alvast in te schrijven voor modules van Nevi 2 (publiek óf privaat) wanneer je nog niet zeker weet of je geslaagd bent voor alle examens van het Nevi 1 diploma. Je voldoet dan namelijk nog niet aan de toelatingseisen.  

Voor de meeste opleidingen geldt dat er een startmodule is waar de opleiding mee gestart moet worden. Als er een bepaalde volgorde van modules verplicht is dan staat dit aangegeven in de opleidingstekst. 

Vaak moet de startmodule zijn afgerond voordat je kunt starten met de vervolgmodules. Indien gewenst kunnen vervolgmodules wel tegelijkertijd gevold worden.  

Nee dit kan niet. Bij inschrijving voor een module wordt een volledige cursusplaats gereserveerd in de groep van deelname.  
We streven ernaar om het studiemateriaal zo vroeg mogelijk beschikbaar te stellen. Zodra het studiemateriaal beschikbaar is krijg je dus ook toegang. Uiterlijk 14 dagen voor aanvang van je opleidingsmodule staat het lesmateriaal in jouw Nevi account, onder de button ‘Online leeromgeving’. Je ontvangt hier ook een e-mail over. 

Op de pagina van de opleiding of training die je wilt volgen, zie je bij planner wanneer en waar welke lessen gegeven worden. Ben je op zoek naar een overzicht met alle leslocaties? 

Overzicht leslocaties
Je sluit je opleiding af met een branche-erkend Nevi diploma. Onze cursisten geven keer op keer aan dat een Nevi diploma de investering waard is. In veel gevallen opent het de deuren naar een baan in inkoop, supply- en contractmanagent of naar een volgende carrièrestap. 
Nevi houdt zoveel mogelijk rekening met vakantieperiodes volgens de adviezen van het Ministerie van Onderwijs.  

Als er een aanwezigheidsplicht geldt voor een module dan staat dit expliciet aangegeven bij de betreffende module.  

Als je (een deel van) een lesdag hebt gemist, kun je contact opnemen met ons Klant Contact Center om de inhaalmogelijkheden te bespreken. De kosten van een inhaaldag zijn € 250 exclusief btw. 

Als je niet aanwezig bent bij de inhaaldag of als je meer dan één dag hebt gemist, moet je de gehele module opnieuw volgen. Wij adviseren je in je agenda dan ook rekening te houden met de data van de workshop- en inhaaldagen. 
 
Voor modules zonder aanwezigheidsplicht geldt dat je een gemiste les niet kan inhalen in een andere cursusgroep. De lesstof moet je door middel van zelfstudie doorlopen. Eventuele vragen over de lesstof kun je aan de docent van je groep stellen. 

Bij iedere opleiding vind je een moduleplanner. Per module zie je de data en locaties. Als de module uit meerdere bijeenkomsten bestaat, hoover je over het vraagteken om alle bijbehorende data te zien. 
Het studiemateriaal van de opleidingsmodules krijg je digitaal. Uiterlijk 14 dagen voor aanvang van je opleidingsmodule staat het lesmateriaal in jouw Nevi account, onder de button ‘Online leeromgeving’. Je ontvangt hier ook een e-mail over. 

De inhoud van de Nevi 1 Publiek en Nevi 2 Publiek richt zich op organisaties in de publieke sector die aanbestedingsplichtig zijn en verplicht zijn om volgens bepaalde wettelijke procedures en regels in te kopen. Dit zijn vooral organisaties met een maatschappelijke doelstelling zoals ministeries, provincies, waterschappen, gemeenten, ZBO’s (SVB, UWV etc.), universiteiten, sommige onderwijsinstellingen, academische ziekenhuizen en speciale sectorbedrijven zoals Schiphol, NS enzovoorts. De metrokaart ‘inkopen en aanbesteden’ kan hier meer duidelijkheid over geven. 
 
De inhoud van Nevi 1 Privaat en Nevi 2 Privaat richt zich op organisaties in de private sector die de vrijheid van handelen hebben daar waar het gaat om het inrichten en de manier van inkopen. Dit zijn vooral organisaties met een commerciële doelstelling zoals bouw, handel, industrie, dienstverlening enzovoorts. 

Ga op de website naar de opleiding die je wilt volgen en kijk bij het prijsoverzicht. Wanneer je een Professional Membership hebt óf afsluit, gelden voor de modules de prijzen zoals vermeld in de kolom ‘Ledenprijs’. Kijk voor een volledig overzicht op de pagina Brochure en prijslijsten
Welke opleiding of training voor jou interessant is, hangt onder meer af van jouw persoonlijke ontwikkeling en/of leerdoelen. Onze studieadviseur helpt je met kiezen. 
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus
Op de pagina STAP-budget vind je alle informatie. STAP-budget

Vrijstellingen

De doorlooptijd van een vrijstellingsaanvraag is maximaal zes weken.  Tegen de uitspraak is geen bezwaar mogelijk. Toegekende vrijstellingen kun je terugzien onder ‘Mijn resultaten’ in je Nevi account. 

Een vrijstelling geeft aan dat je een gelijkwaardig niveau beheerst. Een vrijstelling is geen certificaat en/of diploma. Als je van mening bent dat je in aanmerking komt voor een vrijstelling, vraag dan 4 weken voor de start van de module/lessen de vrijstelling aan. Zodoende voorkom je annulering en de daarbij horende kosten. Zie ook ons examenreglement

Er wordt géén vrijstelling verleend: 

  • bij diploma’s onder hbo-niveau 
  • ​als je diploma’s (ook van een hbo-opleiding) ouder zijn dan tien jaar 
  • op grond van al eerder verleende vrijstellingen door anderen 
  • op basis van werkervaring 
Kijk op de pagina Vrijstellingen voor meer informatie. 
Bekijk de kosten op de pagina Vrijstellingen.
Als je overweegt te starten met een Nevi opleiding en een hbo of wo diploma hebt, kan het zijn dat je recht hebt op één of meerdere vrijstellingen. Meestal kan je de aanvraag digitaal mailen naar: vbi@nevi.nl

Trainingen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren