Nevi
0
Opleidingen

Nevi Contract- en leveranciersmanagement

Wil je als (aankomend) contract- en leveranciersmanager meer waarde uit contracten en leveranciers halen om zo de inkooprisico’s te beperken? Dan past deze opleiding bij jou. Je leert:
 • organisatiedoelstellingen te vertalen naar concrete actiepunten voor contract- en leveranciersmanagement.
 • het contract- en leveranciersmanagement actieplan optimaliseren.
 • verschillende contractvormen.

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
3 maanden 8 uur per week
OPLEIDINGSVORM
Blended 16 plekken beschikbaar
Erkenning
Branche erkend diploma
Prijs vanaf
€ 5.726,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 5.154,00 excl. btw
De bovengenoemde opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en exclusief het examengeld

Waarom contract- en leveranciersmanagement zo belangrijk is voor de inkooporganisatie

Organisaties in de private en publieke sector focussen zich steeds meer op hun kernactiviteiten. Hierdoor worden taken uitbesteed en neemt de afhankelijkheid van leveranciers verder toe. Als contractmanager is het jouw taak om al deze leveranciers en contracten goed te managen. Alleen dan kun je verstrekkende negatieve gevolgen voorkomen; voor jouw organisatie en voor klanten en burgers.

Om je hierbij te helpen, hebben wij de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement (CLM) ontwikkeld. Tijdens deze opleiding krijg je actuele kennis, praktische vaardigheden en tools voor effectief contract- en leveranciersmanagement aangereikt. Zo haal je meer waarde uit contracten en leveranciers én beheers je inkooprisico’s. 

Na het voltooien van de opleiding heb je alle benodigde handvatten om tot een goed verbeterplan voor je organisatie te komen. De Serious Game helpt hierbij. Tijdens deze simulatie ga je actief aan de slag met een uitdagende casus en ervaar je de impact van contract- en leveranciersmanagement vanuit het perspectief van verschillende stakeholders. 

Past de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement bij jou?

 • Ben jij (aankomend) contract- en leveranciersmanager?
 • Of werk jij nu als (senior) inkoper, projectmanager of servicemanager en wil jij je ontwikkelen tot contract- en leveranciersmanager?

Dan is de opleiding CLM echt iets voor jou.

  Studieprogramma

De opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement (CLM) is opgebouwd uit verschillende onderdelen met elk een eigen thema. Je sluit de opleiding af met het schrijven van een verbeterplan voor jouw organisatie of afdeling.

1 dag
 
Tijdens de introductie van de opleiding behandelen we de volgende onderwerpen:
 • Definitie contract- en leveranciersmanagement en bijbehorende context
 • Verschil contract- en leveranciersmanagement
 • Contract- en leveranciersmanagement als linking-pin
 • Rol van contract- en leveranciersmanagement
2 aaneengesloten dagen
 
Bij het tweede onderdeel komt een gastspreker uit de praktijk vertellen over contract- en leveranciersmanagement. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod: 
 • Inrichting en basisactiviteiten contractmanagement
 • Contractadministratie en prestatiemanagement
 • Toegevoegde waarde contract- en leveranciersmanagement
 • Succesfactoren van contract- en leveranciersmanagement verdiept
 • Inrichting contract- en leveranciersmanagement
2 aaneengesloten dagen
 
In het derde onderdeel van de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement is er uitgebreid aandacht voor de juridische aspecten, zoals soorten contracten en wat je kunt doen als leveranciers contracten niet nakomen. Daarnaast speel je gezamenlijk een serious game waarin we stilstaan bij het verkrijgen van commitment voor contract- en leveranciersmanagement. In de online terugkoppeling van deze simulatie bespreken we de impact op het eigen gedrag en het belang van het managen van stakeholders. Tijdens dit onderdeel gaan we verder in op de volgende onderwerpen:
 • Structuur en soorten contracten
 • Risico’s en beheersing
 • Remedies bij het niet nakomen van een contract
 • Vaststellen van verbeterpunten en hoofddoelstelling
 • Aanzet plan van aanpak
Voor de CLM-simulatie geldt een inspanningsverplichting. We verwachten dat je tijdens de CLM-simulatie aanwezig bent en de opdrachten maakt.
7 uur
 
Tussen de lesdagen op locatie krijg je regelmatig online begeleiding waarbij de bouwsteenopdrachten in het werkboek centraal staan. Tijdens het individuele intervisiegesprek bespreken we jouw werkboek en maken we de koppeling naar de examenopdracht. 
1 dag
 
Als onderdeel van de opleiding CLM schrijf je een verbeterplan. Voor het inleveren van het plan neem je deel aan een presentatiedag op locatie. Je deelt jouw inzichten, conclusies en verbeteraanpak waarop je van de groep feedback krijgt. Of je nu direct begeleiding wenst of pas na een half jaar: de presentatiedag kun je op een voor jou ideaal tijdstip inplannen. 


Examens

Deze intensieve opleiding rond je af met het schrijven van een verbeterplan voor jouw eigen organisatie of afdeling. Voor de CLM-simulatie geldt een aanwezigheidsplicht.

Contract- en leveranciersmanagement

De prijslijst geeft je een helder overzicht hoe de ledenprijs en de niet-ledenprijs van de opleiding Contract-en leveranciersmanagement is opgebouwd op basis van de verschillende onderdelen. Download hierboven de prijslijst.

Locaties en startdata

Nevi Contract- en leveranciersmanagement

Veelgestelde vragen

Minimaal 3 jaar werkervaring en hbo werk- en denkniveau is gewenst. De training Contractmanagement in één dag vormt een goede basis om in te stromen in deze opleiding, maar is niet verplicht.
Ongeveer 3 weken voordat de opleiding start ontvang je bericht van ons en hoor je definitief of de opleiding doorgaat. We streven continu naar de meest optimale leerervaring voor onze deelnemers. Hiervoor kijken we o.a. naar een minimum aantal deelnemers en de groepsdynamiek.
Deze opleiding gaat in de regel altijd door op deze locatie: Garderen.
Ongeveer 3 weken voor de start van deze opleiding kan je het lesmateriaal vinden in je persoonlijke Mijn Nevi- account. Deze kan je vinden op nevi.nl rechtsboven onder ‘Account’.
Ongeveer 9 weken voor de start van de opleiding ontvang jij of jouw organisatie de factuur.
Voor deze opleiding kun je geen vrijstellingen aanvragen.

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren