Nevi 1

Ben jij een inkoopprofessional en wil je een stevig fundament onder je carrière leggen? Of ben je een inkoper die zijn inkoopkennis en inkoopvaardigheden wil vergroten en zich verder wil ontwikkelen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Wat leer je?

Een inkoopproces professioneel organiseren en succesvol uitvoeren
Alles over de bedrijfseconomische aspecten die van belang zijn bij het selecteren van leveranciers en bij het bereiken van een optimaal eindresultaat bij onderhandelingen
Je persoonlijke effectiviteit vergroten door vaardigheid in communicatie, onderhandelen en samenwerken

Deze opleiding krijgt een gemiddelde beoordeling van (gebaseerd op 869 cursisten)

Nevi 1: dé diepte-investering in je toekomst!

Deze opleiding is een begrip bij inkoopprofessionals en werkgevers. In het bedrijfsleven zijn dynamiek en complexiteit de afgelopen decennia sterk toegenomen. Bedrijven besteden steeds meer uit, zelfs werkzaamheden die tot voor kort werden aangemerkt als kernactiviteiten. Een inkoopquote van 70% is geen uitzondering meer. Daarmee zijn de eisen die aan de moderne inkoopprofessional worden gesteld aanzienlijk toegenomen.

Inkoop in de (semi)publieke sector is sterk in beweging. Overheidsorganisaties realiseren zich dat ze een behoorlijke inkoopkracht hebben. Die kracht kunnen ze aanwenden in het belang van de maatschappij. Daarbij komt dat de overheidsinkoper zich heeft te houden aan de aanbestedingswetgeving. Je moet rechtmatig handelen en hebt de taak om maatschappelijke doelen te realiseren, denk aan verduurzaming en innovatie, en aan het creëren van faire kansen voor het MKB. Er worden dus hoge eisen aan je gesteld.

De opleiding Nevi 1 is toegesneden op die eisen. Met deze opleiding leg je een stevig fundament onder je loopbaan waarop je verder kunt bouwen. Je verwerft zowel de essentiële inkoopkennis als de persoonlijke vaardigheden die voor jou als inkoopprofessional van belang zijn. Met het diploma Nevi 1 op zak geef je succesvol invulling aan een operationele of tactische inkoopbaan!

Voor wie is de opleiding Nevi 1 geschikt?

Werk je op een inkoop- of aanbestedingsafdeling? Of bereid je je voor op een inkoop- of aanbestedingsfunctie? Of werk je al als junior of medior inkoper? Dan is deze opleiding geschikt voor jou.
Lees ook de ervaringen van oud-cursisten Frans van Bolderen of Linda Rebel.

Modules

De opleiding bestaat uit 4 modules. Je start de opleiding met de basismodule Inkoopproces privaat deel 1 en deel 2 óf Inkoopproces publiek deel 1 en 2. Afhankelijk van jouw rol en leerbehoefte bepaal je zelf welke variant je kiest. Inkoopproces publiek is gericht op inkopen en aanbesteden bij de (semi)overheid. Inkoopproces privaat is gericht op inkopen in het bedrijfsleven. Daarna kies je zelf in welke volgorde je de verdiepende modules volgt.

De verdiepende modules zijn:

 • Bedrijfseconomische aspecten van inkoop
 • Persoonlijke effectiviteit 1
 • Onderhandelen

 

Bedrijfseconomische aspecten van inkoop

Duur: 2 dagen of 4 avonden

Deze module behandelt de bedrijfseconomische aspecten van het inkoopproces. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Financiële analyse van een leverancier
 • Analyse van kostenveroorzakers
 • Kostenreductiestrategieën
 

Persoonlijke effectiviteit 1

Duur: 4 dagen

Deze module behandelt de sociale vaardigheden van de inkoper op operationeel en tactisch niveau. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Zelf management van jouw (inkoop)loopbaan
 • Actief luisteren
 • Omgaan met weerstand en bezwaren
 • Voeren van slecht-nieuwsgesprekken
 • Inkoopadviesgesprekken
 • Samenwerken binnen inkoopteams
 

Onderhandelen

Duur: 2 dagen

In deze module leer je hoe je een optimaal onderhandelingsresultaat voor je organisatie bereikt. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Onderhandelen in de publieke v.s. private sector
 • Opstellen van een communicatieplan
 • Omgaan met vertrouwen en wantrouwen
 • Voorbereiding van een onderhandeling
 • Inzet van diverse onderhandelingstactieken
 • Inzicht in persoonlijke onderhandelingsstijl
 

Verkort Nevi 1 Privaat

De verkorte opleiding Professional – NEVI 1 Privaat is een interessante optie voor diegenen die versneld het diploma willen halen.

Dit programma is alléén toegankelijk voor hbo/wo-afgestudeerden die een vrijstelling kunnen aanvragen voor de modules Persoonlijke Effectiviteit én Bedrijfseconomische aspecten (**). De vrijstellingen moet je tegelijk met jouw aanmelding voor de Verkorte variant indienen. Pas na toekennen van de vereiste vrijstellingen wordt een inschrijving definitief.

In 6-9 weken (4 lesdagen + 2 workshopdagen) doorloop je in hoog tempo de modules: Inkoopproces - Privaat en Onderhandelen. De drie examens zijn bij dit pakket inbegrepen. 

 

Verkort Nevi 1 Publiek

De verkorte opleiding Professional – NEVI 1 Publiek is een interessante optie voor diegenen die versneld het diploma willen halen.

Dit programma is alléén toegankelijk voor HBO/WO-afgestudeerden die een vrijstelling kunnen aanvragen voor de modules Persoonlijke Effectiviteit én Bedrijfseconomische aspecten. De vrijstellingen moet je tegelijk met jouw aanmelding voor de verkorte variant indienen. Pas na toekennen van de vereiste vrijstellingen wordt een inschrijving definitief. 

In 6-9 weken (4 lesdagen + 2 workshopdagen) doorloop je in hoog tempo de modules: Inkoopproces - Publiek en Onderhandelen. De drie examens zijn bij dit pakket inbegrepen.

Inkoop is geen hogere wiskunde. Je leert vooral door te doen, maar je hebt wel parate basiskennis nodig. Hoe meer kennis ik kreeg, hoe hoger het leerrendement was in de praktijk. Ik kon opeens een veel betere bijdrage leveren aan teamoverleggen. En als ik bij een collega meekeek hoe hij een aanbesteding aanpakte, stelde ik veel gerichtere vragen.

Frans van Bolderen, inkoopadviseur bij de gemeente Venlo, over de NEVI opleiding NEVI 1 Professional Publiek.

 
 

Praktische informatie

Prijsoverzicht opleidingen

Download het prijsoverzicht van alle Nevi opleidingen 2019.

Niveau

hbo

Instapniveau

Nevi Medewerker Inkoop en Logistiek, havo, mbo of een vergelijkbaar niveau door werkervaring is gewenst

Opleidingsduur

1 jaar

Waar en wanneer?

Diverse locaties en startmomenten.

De opleiding wordt verzorgd in Amsterdam, Assen, Breda, Duiven, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zoetermeer en Zwolle.

Start je de Nevi 1 opleiding in 1 januari 2020? Ga dan naar de opleiding Nevi 1 privaat of Nevi 1 publiek

Studiebelasting

4-6 uur per week

Branche erkend diploma

Ja

Aantal modules

4

Studieprogramma

Je start met de basismodule Inkoopproces deel 1 en deel 2. Voor de modules Persoonlijke effectiviteit 1 en Onderhandelen geldt een verplichte aanwezigheid.

Toetsing

De module Persoonlijke effectiviteit wordt afgesloten met een reflectieverslag. De module Onderhandelen wordt afgesloten met een reflectieverslag en een online examen. Voor de overige modules geldt online toetsing. Hier lees je meer over het examen.

Vrijstellingen

Voor deze opleiding kun je vrijstellingen aanvragen. Lees meer over vrijstellingen

Onderwijsvorm

Klassikaal

Studiemateriaal

Al het studiemateriaal staat in een online leeromgeving.

NEVI basic

€ 5.498,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 4.781,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700