Nevi
0
Nieuws

Limburgs Offensief Food: Gezondere voeding door kortere ketens!

Nieuws 3 minuten 23 juni 2021

Zeist – LOF staat voor Limburgs Offensief Food en is een initiatief van Diverzio, F-Fort en Nevi. In dit project hebben 35 deelnemers voedselketens transparanter en korter gemaakt door meer gebruik te maken van lokale producten en producenten een eerlijke prijs voor hun producten te betalen.

Eerlijke prijs en duurzame investeringen

Het doel van het programma LOF is gezond en zo veel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel op de Limburgse werkvloer, in het onderwijs, de sport en de horeca. Daarbij krijgt iedere speler in de keten een eerlijke prijs betaald en worden duurzame investeringen beloond. 

Samenwerking voor de toekomst

In een viertal masterclasses, ontwikkeld door stichting Diverzio, hebben een aantal zorginstellingen elkaar beter leren kennen en proberen ze gezonde voedselketens te smeden. In de bootcamps, ontwikkeld door Nevi en F-Fort, bouwen verschillende grote Limburgse opdrachtgevers samen met andere partijen in de voedselketens aan transparantie en eerlijke prijzen in de voedselketens voor duurzame streekproducten. Tijdens de masterclass en bootcamps zijn er actief matches gemaakt tussen de deelnemers uit Limburg om ze blijvend te laten samenwerken. 

LOF is mede mogelijk gemaakt door het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, Rabobank en Provincie Limburg. 

Lees meer over het LOF project in het onderstaande rapport. De streekproducten kan je vinden op: www.streekproducten-limburg.nl.

 

Deel dit bericht met anderen!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen