Nevi
0
Nieuws

Verstegen verzekert via inkoop kwalitatieve peper voor morgen én over 20 jaar

Nieuws 6 minuten 17 maart 2020

De impact van inkoop bij Verstegen Spices & Sauces: Dorianne Wegen vertelt over haar rol als strategisch inkoper bij het verbeteren van de kwaliteit van specerijen, én van het leven van de boeren.

Dorianne Wegen is strategisch inkoper bij Verstegen Spices & Sauces. Verstegen zet zich in voor een duurzame en eerlijke keten en daarbij speelt sourcing een cruciale rol.

Dorianne: “Wij geloven bij Verstegen in kwaliteit en transparantie. We weten waar onze kruiden en specerijen vandaan komen. We weten wie de boer is, hoe hij leeft, wat hij verdient, of hij kinderen heeft en of zij later ook het bedrijf ingaan. Het gaat dus niet alleen om de kwaliteit van onze specerijen, maar ook om de kwaliteit van leven voor de boer.”

Impact van Inkoop met Verstegen Spices & Sauces

Dorianne koopt maar liefst 300 soorten kruiden en specerijen in. Elk met een eigen herkomst, verhaal en uitdagingen. Verstegen gaat voor zo weinig mogelijk schakels in de keten en neemt bovendien diverse initiatieven om deze zo duurzaam, transparant en eerlijk mogelijk te maken. Zo vertelt Dorianne over het “SpiceUp project” in Indonesië, waarbij boeren met een trainingsprogramma en een app ondersteund worden om de kwaliteit en kwantiteit van hun peper te verhogen. Zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst verzekerd zijn van een goed product en een inkomen.

Vanuit haar vak is Dorianne bezig met zoveel meer dan alleen prijzen en kortingen. “Je duikt de hele keten in om ook naar de langere termijn te kijken, dat maakt het enorm interessant en zinvol werk.

Impact van inkoop in beeld

In de serie ‘De impact van inkoop in beeld’ vertellen inkoopprofessionals uit het NEVI-netwerk over hun werk en laten zij zien wat professionele inkoop bijdraagt aan organisatiedoelstellingen én aan de maatschappij. 

Delen

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen