Nevi
0
Nieuws

Circulaire en maatschappelijke ambities komen samen in nieuwe afvalcontainers

Nieuws 3 minuten 10 december 2019

Gemeente Rotterdam vertaalt ambitieuze doelstellingen in praktische oplossingen voor haar inwoners.

Richard Brabers is inkoopexpert bij gemeente Rotterdam en samen met collega's altijd op zoek naar de beste producten en diensten én dus de beste ondernemers voor de stad. Een mooi voorbeeld hiervan is de eerste elektrische vuilniswagen die al door de straten van Rotterdam rijdt. En ook de nieuwe ondergrondse afvalcontainers die binnenkort geplaatst gaan worden, passen in de duurzame ambities van deze havenstad.

Impact van Inkoop bij gemeente Rotterdam

Circulair, sociaal en innovatief

Dat waren de criteria die Richard mee kreeg bij de ontwikkeling van de ondergrondse afvalcontainers en op alle vlakken lijkt de gemeente er in te slagen dit terug te laten komen. De containers worden gemaakt uit onderdelen van oude containers en zijn modulair opgebouwd waarmee voldaan wordt aan het eerste criterium. Het innovatieve deel komt terug in nieuwigheden die gebruikersgemak en hygiëne verbeteren. En door een 8-jarig contract krijgt ook de lokale werkgelegenheid voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt een boost, het sociale aspect.

"Wat mijn vak zo leuk maakt is de diversiteit aan producten en diensten die de gemeente inkoopt. We zijn continu op zoek naar vernieuwende oplossingen. Mijn vak is zeer uitdagend en de resultaten zijn direct zichtbaar in de stad Rotterdam".

Impact van inkoop in beeld

In de serie ‘De impact van inkoop in beeld’ vertellen inkoopprofessionals uit het Nevi-netwerk over hun werk en laten zij zien wat professionele inkoop bijdraagt aan organisatiedoelstellingen én aan de maatschappij. 

Delen

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen