Nevi
0
Nieuws

Samenwerking met leverancier biedt leverbetrouwbaarheid voor de klant

Nieuws 5 minuten 03 december 2019

Hoe biedt Nederlandse Expert Groep logistieke uitdagingen het hoofd? Daniela Sarlo doet een boekje open over de nauwe samenwerking met distributeurs om de klant de beloofde levertijd te garanderen.

Daniela Sarlo is Head of category management bij Nederlandse Expert Groep. Deze consumentenelektronicaketen heeft 140 winkels met zelfstandige ondernemers, verspreid over Nederland. Omdat Expert Groep geen centraal magazijn heeft en er alleen beperkte voorraad is in de 140 winkels, geeft dat logistieke uitdagingen. Daarom werkt Expert nauw samen met haar distributeurs, om de klant de beloofde levertijd te garanderen. Met slimme systemen, veel aandacht voor leveranciersmanagement én 140 de Expert ondernemers, zijn ze daarin heel succesvol. Het team van Daniela vervult hierbij een sleutelrol.

Impact van Inkoop bij Expert

Daniela: "De betrouwbaarheid van levering van het pakketje beïnvloedt de klanttevredenheid. De prestatie van onze distributeur is hierop direct van invloed. Als je snel wilt kunnen leveren is nauwe samenwerking met onze leveranciers dus van cruciaal belang." Om grip te krijgen op de distributie keek Expert Groep hoe ze de eigen processen en die van de distributeur optimaal op elkaar konden afstemmen. Het nieuwe systeem laat bij een nieuwe order (via e-commerce of in de winkel) direct zien of de winkel of juist de distributeur de order het beste kan afhandelen.

Grip op distributie door samenwerking

Daniela: "Zij zijn goed in distributie, wij zijn goed in retail. Deze samenwerking leidt tot slimme oplossingen waar de klant direct voordeel van heeft. Bovendien hebben wij, maar ook de individuele Expert ondernemers, realtime inzicht in de afhandeling van de bestelling, zodat zij de klant optimaal kunnen bedienen."

Impact van inkoop in beeld

In de serie ‘De impact van inkoop in beeld’ vertellen inkoopprofessionals uit het Nevi-netwerk over hun werk en laten zij zien wat professionele inkoop bijdraagt aan organisatiedoelstellingen én aan de maatschappij. 

Delen

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren