Nevi
0
Nieuws

DAF trucks voorzien van de beste technologische innovaties door global sourcing 

Nieuws 3 minuten 10 oktober 2019

Jos Smetsers, inkoopdirecteur bij DAF, vertelt over z'n werk en laat zien wat professionele inkoop bijdraagt aan de organisatie én maatschappij.

Wist je dat er meer software in een truck zit dan in een vliegtuig? En dat een truck zo’n 150.000 km per jaar rijdt? Betrouwbaarheid van onderdelen is dan ook essentieel. Een belangrijk gedeelte van de truck wordt tot stand gebracht samen met leveranciers. Selectie van de juiste leveranciers is dan ook van grote waarde voor DAF.

De impact van inkoop in beeld: DAF Trucks

Jos Smetsers is inkoopdirecteur bij DAF. Hij en zijn team zijn continu bezig om wereldwijd de beste leveranciers te zoeken én te behouden. Samen met zijn collega’s van onder andere productontwikkeling, zorgt hij voor de beste technologie in de trucks, rekening houdend met minimaal brandstofverbruik. Jos Smetsers: “Huidige ontwikkelingen zoals elektrische en hybride trucks of zelfrijdende trucks maken dit werk enorm interessant.” 

Naast interne samenwerking met aanpalende afdelingen wordt er gezamenlijk geïnnoveerd met leveranciers. Jos Smetsers: “Om tot de slimste oplossing te komen nodigen wij leveranciers regelmatig uit. Wat zijn hun ideeën over de toekomst? Welke ontwikkelingen zien zij? Ook geven we aan wat wij belangrijk vinden. We hebben het aantal leveranciers bovendien aanzienlijk gereduceerd om nog meer aandacht aan de strategische relaties te kunnen geven. Dat betaalt zich uit.”

Impact van inkoop in beeld

In de serie ‘De impact van inkoop in beeld’ vertellen inkoopprofessionals uit het Nevi-netwerk over hun werk en laten zij zien wat professionele inkoop bijdraagt aan organisatiedoelstellingen én aan de maatschappij. 

Delen

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen