Nevi
0

Digitalisering

Digitalisering is een ontwikkeling die het inkoopvak op meerdere vlakken raakt. Nevi wijst je de weg.

Volg een opleiding of training over digitalisering

Leer alles over digitalisering

Digitale ontwikkelingen zoals robotisering, e-procurement, smart contracting, digital currencies, blockchain en artificial intelligence nemen operationele taken over en bieden tegelijkertijd ontzettend veel kansen. Heeft jouw organisatie al een digitale, toekomstbestendige inkoopstrategie?  

Veel organisaties investeren in geavanceerde inkoopsoftware en cloudoplossingen. Slim gebruik van data en algoritmes geven meer grip op de supply chain: om voorspellingen te kunnen doen, de juiste beslissingen te nemen én adequaat bij te kunnen sturen.  

Inzet van digitale middelen en realtime data helpen bij het realiseren van kostenbesparingen (inkoopkosten en proceskosten), het verminderen van risico’s maar ook bij de ontwikkeling van inkoopcompetenties. 

Artificial intelligence en de mogelijkheden voor het ondersteunen van inkoopprocessen zien we bijvoorbeeld bij sourcing events, binnen contractmanagement, bij onderhandelingen en bij het verwerken van facturen. Blockchain legt transacties vast en biedt transparantie in de keten. Dit biedt voordelen voor organisaties die de status of herkomst van grondstoffen, producten, verpakkingen willen volgen.

Social media zijn bij uitstek geschikt om de dialoog met externe stakeholders te onderhouden en verbeteren. Anderzijds moet je je als organisatie bewust zijn van de risico’s van meer transparantie. Bovenstaande is een greep uit de mogelijkheden voor een digitale inkoopstrategie, waarmee je uiteindelijk zorgt voor concurrentievoordeel voor je organisatie.

Lees meer Lees minder

Digitalisering

    

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen