De impact van inkoop

In de serie ‘De impact van inkoop in beeld’ laten inkoopprofessionals uit het Nevi-netwerk zien welke bijdrage zij leveren aan de doelstellingen van hun organisatie of aan de maatschappij.

De serie ‘De impact van inkoop in beeld’ brengt inkoopprofessionals uit het Nevi-netwerk in beeld. Heb jij een inspirerend verhaal te vertellen waarin je laat zien hoe inkoop een bijdrage leverte aan de doelstellingen van jouw organisatie of aan de maatschappij? Laat het ons weten en wie weet ben jij de volgende die de Impact van Inkoop met anderen kan delen! 

Staatsbosbeheer: “Inkoop zorgt voor duurzaam beheer van het groene erfgoed van Nederland”

Mario Stefanutto is hoofd inkoop bij Staatsbosbeheer. Zij beheren ruim 265.000 hectare natuurgebied en doen dat op een zo duurzaam mogelijke manier. 

Lees meer

NEVI Impact van Inkoop

AVR afvalscheiding: Afval geeft energie

“We recyclen en verbranden, en zorgen tegelijkertijd voor warmte en energie. En dat geeft mij ook energie”, zegt Arnold Vastenhoud, inkoper bij het hypermoderne afvalverwerkingsbedrijf AVR. Lees hoe het professionele inkoopteam van AVR bijdraagt aan de maatschappelijk verantwoorde doelstellingen van de organisatie.

Lees meer

NEVI Impact van Inkoop

DAF trucks voorzien van de beste technologische innovaties door global sourcing 

Wist je dat er meer software in een truck zit dan in een vliegtuig? En dat een truck zo’n 150.000 km per jaar rijdt? Betrouwbaarheid van onderdelen is dan ook essentieel. Een belangrijk gedeelte van de truck wordt tot stand gebracht samen met leveranciers. Selectie van de juiste leveranciers is dan ook van grote waarde voor DAF.

Lees meer

NEVI Impact van Inkoop

Auping: Samenspel tussen inkoper en leverancier cruciaal bij productontwikkeling nieuwe slaaprobot

Auping ontwikkelde samen met Somnox een gloednieuw product: de slaaprobot. Strategisch inkoper Arjan van der Plas vertelt in deze video over de rol van inkoop en leveranciersmanagement bij deze award-winning innovatie.

Lees meer

NEVI Impact van Inkoop

Pleyade: 'Met mijn vak draag ik bij aan kwaliteit van leven'

Anne-Marie Yuen, tactisch inkoper bij Zorginstelling Pleyade, vertelt over haar werk en laat zien wat professionele inkoop bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen én aan de maatschappij. In dit geval: liefdevolle zorg en hogere kwaliteit van leven voor de cliënten en bewoners. Inkoop draagt bij, en hoe!

Lees meer

NEVI Impact van Inkoop

Centraal Orgaan opvang asielzoekers: Inkoop maakt het verschil tussen wel of niet op straat slapen

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is voor de Nederlandse samenleving de organisatie die zorgt voor opvang en begeleiding van vreemdelingen. De behoefte aan opvang kan enorm fluctueren en COA moet daarin direct kunnen meebewegen. Inkoop speelt hierbij een essentiële rol.

Lees meer

NEVI Impact van Inkoop

Verstegen verzekert via inkoop kwalitatieve peper voor morgen én over 20 jaar

Verstegen maakt kruiden, sauzen en marinades. Verstegen gaat daarbij voor zo weinig mogelijk schakels in de keten en neemt bovendien diverse initiatieven om deze zo duurzaam, transparant en eerlijk mogelijk te maken. Sourcing speelt daarbij een cruciale rol.

Lees meer

NEVI Impact van Inkoop