Nevi
0
Trainingen

Waardegerichte inkoop

Na zijn succesvolle boek ‘Inkoop een nieuw paradigma’ heeft Gerco Rietveld de waardegerichte inkoop uitgewerkt in een nieuw boek: “Waardegerichte Inkoop – Inkoop op strategisch niveau”. Deze exclusieve training reikt deelnemers de inzichten, bouwstenen en knowhow aan om inkoop te transformeren van een ondersteunende rol naar een volwaardige functie waarmee de organisatie (meer) klantwaarde en maatschappelijke waarde kan realiseren.

Volg deze training met € 1.000,- STAP-subsidie

Boost je carrière, en zet je STAP-budget in bij Nevi.

Waar komt de term Waardegerichte inkoop vandaan? 

Het boek van Gerco Rietveld, Inkoop – een nieuw paradigma, sloeg in 2009 in als een bom. Inmiddels heeft Rietveld zijn vierde boek uitgebracht en daarin werkt hij de nieuwe heilige inkoopgraal uit: Waardegerichte inkoop. Waardegerichte inkoop plaatst inkopers in het hart van het primaire proces van het bedrijf of organisatie en kan een enorme boost geven aan het inkoopvak. Het verandert de omgang met leveranciers totaal en vraagt ook om andere competenties van inkoop. Rietveld: “Het gaat om systematische waardetoevoeging vanuit inkoop. Want alleen dan kan inkoop transformeren van een ondersteunende functie naar een volwaardige businessfunctie.”

Wat houdt de training Waardegerichte inkoop in?

Het inkoopvak zoals we dat nu kennen en toepassen richt zich op het van externe bronnen betrekken van de benodigde goederen en diensten tegen de meest gunstige voorwaarden (gangbare definitie van inkoop). Inkoop richt zich dus op het optimaliseren van de input. Waardegerichte inkoop daarentegen richt zich op het optimaliseren van de output, of nog beter de uitkomsten (outcomes), en gaat daarmee een grote stap verder dan de conventionele inkoop. Businessdoelen helpen realiseren. Klantwaarde creëren. Daar draait de waardegerichte inkoop om. We kopen dan geen producten meer, maar uitkomsten die voor de klanten van onze organisatie waardevol zijn. Bijvoorbeeld een inkoopdeal die ertoe leidt dat de klant van onze organisatie veel sneller geholpen wordt.

Voor wie is de training Waardegerichte inkoop geschikt? 

Deze training is geschikt voor de private en publieke inkoopprofessionals die actief zijn op strategisch/tactisch niveau:

 • Inkoopdirecteuren/-managers
 • Inkoopstaffunctionarissen (verantwoordelijk voor inkoopprofessionalisering)
 • Categoriemanagers
 • Senior inkopers die de meer complexe tenders/aanbestedingen verzorgen

Een strategisch/tactisch werk- en denkniveau is wenselijk, evenals minstens vijf jaar inkoopervaring. 

Waardegerichte inkoop

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

 • Strategische inkoop: fabels en feiten
 • Theorie en praktijkvoorbeelden over waarde, klantwaarde, klantreis en waardeketen 
 • Het opzetten van waardegerichte transacties (tenders/aanbestedingen)
 • Van fragmentarische naar systematische waardetoevoeging: de opvolger van categoriemanagement
 • Strategieontwikkeling voor waardegerichte inkoop
 • Inkoop op de executive agenda
 • Gevolgen voor de organisatie van inkoop

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  
Op de pagina STAP-budget vind je alle informatie. STAP-budget

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Waardegerichte inkoop

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren