Nevi
0
Trainingen

Waardegericht onderhandelen

Wil je de zekerheid dat onderhandelingen met (machtige) leveranciers leiden tot het gewenste resultaat? De training Waardegericht onderhandelen biedt je alle tools die je nodig hebt. Na het volgen van de training:
  • Weet je wanneer je waardegericht onderhandelen kunt toepassen.
  • Kun je de waardecreatie met de leverancier zichtbaar maken.
  • Weet je om te gaan met emoties en vertrouwen in een onderhandeling.

Waarom een training Waardegericht onderhandelen?

Als inkoopprofessional wil je niet alleen de juiste diensten of producten afnemen bij een leverancier. Je wilt ook een bijdrage leveren aan organisatiedoelen op het gebied van innovatie, kostenbesparing, procesverbetering en risicobeheersing. Om dit te realiseren, veranderen de onderhandelingen met (soms machtige) leveranciers blijvend. De training Waardegericht onderhandelen geeft je de kennis die hiervoor nodig is.

Bij een waardegericht onderhandelingsproces gaan we ervan uit dat je (vaak voor langere tijd) een relationeel contract sluit met een leverancier. Hierbij is aandacht voor de economische uitruil, maar ook voor de gewenste relatie en de manier waarop jullie gaan samenwerken. Tijdens deze training staan we stil bij termen als contractvorming, relatiemanagement en samenwerkingskunde en leer je precies hoe een waardegericht onderhandelingsproces in zijn werk gaat.

Past deze training bij jou?

Ben jij verantwoordelijk voor het vormgeven van duurzame of waardegerichte samenwerkingsrelaties in de keten? En werk jij als inkoopprofessional, projectleider, leveranciers-, contract- of business manager? Dan is deze training geschikt voor jou.
Voor het volgen van de training is hbo-denkniveau gewenst.
 

Waardegericht onderhandelen

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Kenmerken van waardegericht onderhandelen
  • In welke situaties je waardegericht onderhandelen kunt inzetten
  • Het omgaan met emotie en vertrouwen in een onderhandeling
  • Verdelingsprincipes van de gecreëerde meerwaarde zoals innovatie, kostenbesparing, procesverbetering en risicobeheersing.
  • BOSCO-theorie: beïnvloeden, overtuigen, samenwerken, conflicthantering en onderhandelen.

Werkvormen

Tijdens deze training wisselen theorie en praktijkcases elkaar af. 

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren