Nevi
0
Trainingen

Van transactionele naar relationele contracten

Leer hoe je flexibele contracten kunt opstellen en waarom dat noodzakelijk is. Na deze training heb je:
 • Een inzicht in voor welk type leveranciersrelaties een flexibel contract nuttig kan zijn
 • Moderne strategische theorieën op een effectieve manier leren vertalen naar de eigen inkoop- en contractmanagementstrategie
 • Inzicht in de voor- en nadelen van elk van de zeven Sourcing Business Models

Waarom een training Van transactionele naar relationele contracten?

De huidige (corona)crisis zet contracten onder druk en zorgt regelmatig voor een juridisch spel tussen partijen. Welke toegevoegde waarde hebben contracten dan eigenlijk? De nieuwe werkelijkheid vraagt om flexibele contracten. Geen traditionele opdrachtgever- opdrachtnemer relatie meer, maar juist een verhouding waarin het partnerschap en de belangen van beide partijen centraal staan. Om wendbaar op toekomstige uitdagingen te kunnen inspelen zijn flexibele contracten van belang.

In deze 2-daagse training Van transactionele naar relationele contracten leer je in welke situaties flexibele contracten noodzakelijk zijn en op welke wijze je een flexibel contract concreet kan inrichten. We bespreken zeven verschillende typen relatiemodellen met leveranciers variërend van zeer concurrerend, maximale waardecreatie tot insourcing. Deze praktische en erg interactieve training is er op gericht om een goede match te kunnen gaan maken tussen de intentie van de samenwerking, de passende leveranciersrelatie en het (relationele) contract.

Voor wie is de training Van transactionele naar relationele contracten?

De training is voor (inkoop)professionals die betrokken zijn bij het opzetten, inrichten en managen van leveranciersrelaties: (senior) inkoper, (senior) contractmanager, hoofd inkoop (inkoopmanager), inkoopadviseur, inkoopconsultant. Om deze training te volgen, heb je minimaal een hbo-werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring nodig. 

Van transactionele naar relationele contracten

Welke onderwerpen komen er aan bod?

 • Het sourcing continuum: transactionele en relationele contracten
 • 7 sourcing business models
 • Inkoop van relationele contracten
 • Contractmanagement van relationele contracten
 • Category mapping: analyse in de eigen praktijk
 • De zes leidende principes bij een relationeel contract
 • Vested outsourcing
 • Implementatie: wat vraagt een flexibel contract van jou en jouw organisatie? 

Resultaat

 • Een inzicht in voor welk type leveranciersrelaties een flexibel contract nuttig kan zijn
 • Moderne strategische theorieën op een effectieve manier leren vertalen naar de eigen inkoop- en contractmanagementstrategie
 • Inzicht in de voor- en nadelen van elk van de zeven Sourcing Business Models
 • Geleerd door analyse de juiste selectie te maken voor jouw organisatie
 • Geleerd hoe de zes leidende principes de basis vormen voor je relationele contract
 • Geleerd hoe je een relationeel contract kan implementeren in je eigen organisatie

Trainingsduur

De training Van transactionele naar relationele contracten bestaat uit twee lesdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Werkwijze

Het programma is action based met opdrachten bij iedere lesdag die als een rode draad door de training lopen. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je tijdens de training de juiste analyses en keuzes maakt.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Van transactionele naar relationele contracten

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren