0
Trainingen

Strategisch Kostenmanagement

In de training Strategisch kostenmanagement leer je de winstgevendheid van jouw organisatie op de lange termijn waarborgen. Na deze training heb je: 
  • Kennis en vaardigheden om waarde en kostenstructuur van een goed of dienst te berekenen
  • Geleerd hoe je op lange termijn de winstgevendheid en het voortbestaan van een bedrijf kan waarborgen
  • Inzicht in het belang van crossfunctionele benadering van strategisch kostenmanagement

Over deze training

Aantal plekken
0
Prijs
€ 1.695,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 1.405,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product te bestellen. Interesse? Neem contact op via 088 - 33 00 700.

Bekijk incompany mogelijkheden

Wat is strategisch kostenmanagement?

Strategisch kostenmanagement (SKM) is in tegenstelling tot traditioneel kostenmanagement extern gericht. Het is gericht op schakels in en rond de eigen waardeketen en gefocust op het creëren van concurrentievoordelen. De focus ligt hierbij op het strategisch managen van alle kosten. Total Cost of Ownership (TCO) is een onderdeel van strategisch kostenmanagement. De TCO analyse is een uitstekende benadering voor het begrijpen van de reële kosten die de beslissing tot uitbesteden met zich meebrengt, en die niet zozeer de nadruk op de prijs alleen legt. TCO heet ook wel life cycle cost analysis of levensduurcyclus. Niet alleen de aanschafkosten maar de gehele economische levensduur wordt berekend.

Waarom een training Strategisch kostenmanagement?

In praktijk blijken bedrijven grote moeite te hebben om inzichtelijke kosteninformatie te genereren en om inzicht te krijgen in de winstgevendheid van producten, klanten en activiteiten. Een inkoper richt zich op de kosten van de in te kopen dienst of het in te kopen product en kijkt vaak niet naar kosten in de gehele (toeleverings)keten. Kostenmanagement is zo inkoopgeneriek en belangrijk in het inkoopvak dat het eigenlijk in vrijwel al onze opleidingen en trainingen aan de orde komt. In deze specifieke training leer je hoe je de juiste modellen opstelt voor het analyseren van de kosten in de supply chain. Deze modellen bieden inzicht in de kosten achter de prijs. Met behulp van verschillende bronnen oefen je met de diverse kostenmodellen, waaronder value analysis.

Voor wie is de training Strategisch kostenmanagement geschikt?

Deze training is voor inkopers en inkoopmanagers die betrokken zijn bij kostenmanagement in de supply chain.

 

Strategisch Kostenmanagement

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Waardeketenanalyse
  • Kostenstructuur
  • Winstgevendheid
  • Crossfunctionele benadering van kostenmanagement

Werkvormen

Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Strategisch Kostenmanagement

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren