Nevi
0
Trainingen

Stakeholdermanagement

Succesvol zijn door goed met je organisatie en je (keten)partners te verbinden. Je leert het tijdens de training Stakeholdermanagement. Na deze training: 
  • Weet je hoe je stakeholders leert herkennen, hoe je ze identificeert, prioriteert en begrijpt
  • Kun je een stappenplan maken voor het opzetten en onderhouden van de relatie met je stakeholders
  • Leer je hoe je een plan of project kunt verkopen binnen de organisatie en hoe je met weerstanden kunt omgaan

Waarom een training Stakeholdermanagement?

Het succesvol opstellen en uitvoeren van een inkoop-, category- of contractmanagement plan of -project heeft alles te maken met de manier waarop het plan of project met je stakeholders is verbonden. Het creëren van draagvlak en het afstemmen van de verschillende belangen van de stakeholders zijn daarbij cruciaal. In je dagelijkse praktijk wil je als specialist snel en resultaatgericht werken en is het vaak lastig om met de tegengestelde belangen van je stakeholders om te gaan. De directie heeft veelal financiële of marketing doelstellingen voor ogen terwijl de operationele managers kwaliteit en gebruikersgemak nastreven, (keten)partners samenwerking beogen en aandeelhouders beurswaarde tot doel hebben.

In de training Stakeholdermanagement leer je waarom en hoe je stakeholders kunt identificeren, hoe je ze bij de uitvoering van je plan of opdracht kunt betrekken, hoe je een duurzame relatie met ze onderhoudt, op welke manier je ze kunt informeren. Stakeholder management is de sleutel tot succes!

Voor wie is de training Stakeholdermanagement geschikt?

Deze 2-daagse training is geschikt voor inkoopprofessionals uit zowel de publieke organisatie, retail, industrie en de zorg. Functies die aan de training Stakeholder management deelnemen zijn bijvoorbeeld  tactisch inkopers, inkoopmanagers, contractmanagers, leveranciersmanagers, facility managers, category managers, formule managers, sourcing managers of elke professional die plannen of projecten opstelt en uitvoert ten behoeve van de organisatie in samenwerking met alle actoren. 

Deze training behoeft geen specifieke vooropleiding noch ervaring.

Stakeholdermanagement

Welke onderwerpen komen er aan bod?

De volgende onderwerpen komen tijdens de training Stakeholder management aan bod:

  • De verschillende stappen in de analyse van je stakeholder
  • De verschillende stappen in stakeholdermanagement
  • Het verband van stakeholdermanagement met verandermanagement (Kotter en de Caluwé)
  • Inzicht in je eigen gedrag (vanuit het perspectief van De Caluwé en DISC) bij het opstellen van een plan en het werken met mensen
  • Hoe op een duurzame manier relaties met stakeholders onderhouden
  • Expertise en vertrouwen als essentiële componenten bij samenwerking
  • Het maken en het verkopen van een waardepropositie aan je stakeholder en hoe omgaan met weerstanden

Werkvormen

Dit is een bijzonder interactieve training, waarin oefenen en toepassen centraal staat. Tijdens de training wisselen plenaire en groepsdiscussies, voorbeelden en eigen ervaringen, filmpjes, individuele en groepsopdrachten, rollenspellen en presentaties van verschillende onderwerpen elkaar voortdurend af. Je wordt uitgedaagd om meteen de gepresenteerde onderwerpen toe te passen en daarvan te leren.

Voorafgaand aan de training maak je een voorbereidende opdracht en vul je je persoonlijke online DISC®-profiel (staat voor Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus) en de Caluwé kleurentest in (voorbereidingstijd 30’).

Praktisch

Dit is een tweedaagse training. Volg je deze training in de virtual classroom? Dan wordt het programma verdeeld over 4 dagdelen.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexpert

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Stakeholdermanagement

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren