0
Trainingen

Sourcing Business Models

De verfrissende nieuwe kijk op Strategic Sourcing! Sourcing Business Models daagt de inkoopprofessionals op dezelfde manier uit als Peter Kraljic's baanbrekende Kraljic Matrix én Michael Porter’s Five Forces model. Na deze training heb je:
  • Moderne strategische theorieën op een effectieve manier leren vertalen naar de eigen inkoopstrategie
  • Inzicht in de voor- en nadelen van elk van de zeven Sourcing Business Models
  • Het certificaat Sourcing Business Models

Sourcing Business Models

De zakelijke omgeving van vandaag kenmerkt zich door volatiliteit, onzekerheid en complexiteit. In deze omgeving is het noodzakelijk om leveranciersrelaties te creëren die flexibiliteit bieden en op de juiste wijze zijn ingericht. Met dit einddoel voor ogen is Sourcing Business Models door de University of Tennessee ontwikkeld.

Wat houdt de training Sourcing Business Models in?

In deze 4-daagse training worden zeven verschillende typen inkooprelatiemodellen geïntroduceerd variërend van zeer concurrerend, maximale waardecreatie tot insourcing. Dé nieuwe manier om leveranciers- en contractmanagementrelaties vorm te geven.

Voor de ervaren inkoopprofessional van vandaag is het essentieel om te weten hoe je sourcing-oplossingen op de meest optimale manier vorm geeft en hoe je overeenkomsten met leveranciers op een correcte wijze structureert. Tijdens de training identificeer je welke oplossingen effectief zijn voor jouw unieke situatie.

Het selecteren en implementeren van de meest geschikte Sourcing Business Models is een belangrijke voorwaarde om de door jouw organisatie geformuleerde inkoopdoelen te bereiken. Door het juiste Sourcing Business Model te kiezen behoren mismatches in leveranciersrelaties tot het verleden. Het maken van deze keuzes wordt effectief ondersteund door een uitgebreide toolkit van instrumenten en een checklist. Wil je leren om de juiste keuzes te maken en je organisatie vooruit te helpen, meld je dan aan voor deze training!

Voor wie is de training Sourcing Business Models?

De training is voor (inkoop)professionals die betrokken zijn bij het managen van leveranciersrelaties: (senior) inkoper, (senior) contractmanager, hoofd inkoop (inkoopmanager), inkoopadviseur, inkoopconsultant. Om deze training te volgen, heb je minimaal een hbo-werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring nodig. Door de deels Engelstalige content is een passieve beheersing van de Engelse taal gewenst.

Sourcing Business Models

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Leidraad voor de training is de benadering van Bonnie Keith, Kate Vitasek, Karl Manrodt en Jeanne Kling: “Strategic Sourcing in the new economy.” In de lessen behandelen wij de volgende onderwerpen:

  1. Kenmerken van de nieuwe economie
  2. Sourcing Business models
  3. Sourcing Business models voor jouw organisatie
  4. Gastcollege
  5. Strategic Sourcing: de Sourcing Cyclus.
  6. Strategic Sourcing en inkoopontwikkeling
  7. Afstuderen: mondelinge presentatie met verdediging van de afstudeeropdracht

Trainingsduur

De training Sourcing Business Models duurt drie dagen van 09:00 tot 17:00 uur en een afsluitende presentatiedag. 

Werkwijze

Het programma is action based met opdrachten bij iedere lesdag die als een rode draad door de training lopen. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je tijdens de training de juiste analyses en keuzes maakt. De opdrachten bereiden je voor op jouw eindpresentatie.

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Sourcing Business Models