Nevi
0
Trainingen

Service Level Agreements

In het inkoopvak zijn Service Level Agreements (SLA's) geen uitzondering meer. Tijdens deze training leer je hoe je wederzijdse bedoelingen en afspraken helder vastlegt. Na deze training heb je:
  • aan de hand van jouw eigen casus een concept SLA gemaakt.
  • inzicht in valkuilen bij het opstellen van een SLA.
  • kennis en vaardigheden om door jou afgesloten SLA´s beter te beheren.

Waarom een training Service Level Agreements?

Een Service Level Agreement (SLA) is een afspraak tussen een leverancier en klant over de beschikbaarheid en ondersteuning van een product of dienst. Een SLA geeft de afnemer zekerheid over de bruikbaarheid van een product of dienst voor deze afnemer, en wordt vooral ingezet bij dienstverlening tussen bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van ICT. 

De overeenkomst kan zowel een contract tussen externe als interne partijen zijn. Dankzij een Service Level Agreement is een afnemer op de hoogte van de invulling en kosten van de diensten die hij inkoopt. En de leverancier kan erop worden afgerekend als hij niet de afgesproken kwaliteit levert. Dit klinkt duidelijk, maar in de praktijk blijkt het toch vast lastig om wederzijdse bedoelingen en afspraken helder vast te leggen. Met als gevolg lijvige documenten met juridisch, organisatorisch en commercieel jargon. Ook lopen er vaak meerdere aspecten door elkaar heen. Na het volgen van deze training is dat verleden tijd, omdat je leert hoe je bondig en helder een Service Level Agreement formuleert. 

 

Past deze training bij jou?

  • Werk jij als inkoper of contractmanager op tactisch niveau?
Dan is deze training geschikt voor jou. Het is een voordeel als je ook de opleiding Nevi 1, Nevi 2 of Nevi Contract- en leveranciersmanagement hebt gevolgd.

 
 

Service Level Agreements

Wat leer ik tijdens de training?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het opstellen van een concept Service Level Agreement aan de hand van een eigen casus. 
  • Inzicht in mogelijke valkuilen.
  • Kennis om afgesloten SLA’s beter te beheren. 

Werkvormen

Alle aspecten van het opstellen van een SLA krijgen de aandacht tijdens deze training. Je leert aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden hoe je Service Level Agreements kernachtig en correct opstelt.

Samenwerking

Deze training wordt gegeven in samenwerking met Mitopics.

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren