Nevi
0
Trainingen

Opstellen van Koopcontracten

In deze training leer je hoe je een compleet en juridisch correct koopcontract opstelt. Je leert wat er precies in een contract moet staan. Na deze training heb je:
 • Een model voor een juridisch correct koopcontract
 • De kennis om overeenkomsten te beoordelen
 • De vaardigheid om een sterkte-zwakteanalyse te maken bij geschillen

Over deze training

Aantal plekken
0
Prijs
€ 1.695,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 1.405,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Bekijk incompany mogelijkheden

Wat is een koopcontract?

Een koopcontract of koopovereenkomst is een overeenkomst waarbij de ene partij (verkoper) zich verbindt een zaak te leveren (= eigendom over te dragen) en de andere partij (koper) zich verbindt om daarvoor een prijs in geld te betalen.

Welke vormen van koopovereenkomsten zijn er?

Vormen van koop zijn op de volgende manieren te onderscheiden:

 1. Naar aard van de verkochte zaak
 2. De aard van waarborgen die er voor de koper en/of verkoper zijn afgesproken
 3. Een combinatie hiervan

Waarom een training Opstellen van koopcontracten?

Koopcontracten zorgen ervoor dat er geen misverstanden ontstaan over gemaakte afspraken. Juist voor jou als inkoopprofessional is het daarom belangrijk te weten hoe je een contract opstelt. Wat is het doel van de overeenkomst, welke prestaties moet iedere partij leveren, hoe zit het met betalingstermijnen? In de training Opstellen van koopcontracten leer je wat in een contract moet staan, wat juridisch correct is en hoe je niet in juridische valkuilen stapt.

Voor wie is de training Opstellen van koopcontracten geschikt?

Deze training is voor inkopers die werken op tactisch niveau. Als je al enige inkoopkennis hebt, dan helpt dat je om de stof te begrijpen. De training Opstellen van koopcontracten is ook bijzonder geschikt voor je als je de training Contractmanagement in 1 dag hebt gevolgd.

Opstellen van Koopcontracten

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

 • Algemene rechtsbegrippen
 • Vorm en opzet van een (koop)contract
 • Criteria waaraan een inkoopovereenkomst moet voldoen
 • Relatie tussen het contract en de algemene voorwaarden
 • Op te nemen clausules
 • Gebondenheid en gevolgen van de koopovereenkomst

Werkvormen

Met een checklist maak je voor twee praktijksituaties een overeenkomst, zodat je direct kunt toepassen wat je hebt geleerd. Bovendien leer je een juridische sterkte-zwakteanalyse te maken bij een geschil.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

We werken voor deze training samen met Van Doorne. Van Doorne is een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor en hun commerciële tak heeft de beste experts in huis op het gebied van koopcontracten. 


Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Opstellen van Koopcontracten

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren