Nevi
0
Trainingen

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en Aanbesteden

Tijdens deze online training leer je hoe je bewust en gericht 100% duurzaam inkoopt in de publieke sector. Na deze training heb je:
  • Inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid
  • Tips en tools in handen om een MVI-beleid, doelstellingen en een MVI-actieplan op te stellen
  • Kennis opgedaan om in alle fasen van het inkoopproces MVI toe te passen

Nieuw in de training Maatschappelijk verantwoord inkopen en aanbesteden

De training is vernieuwd met de volgende aspecten:

  • Gerelateerd aan de ISO 20400 MVI richtlijn
  • Het maken van een MVI-actieplan

Waarom een training Maatschappelijk verantwoord inkopen en aanbesteden?

100% duurzaam inkopen: dat is het uitgangspunt in de publieke sector. Niet alleen milieucriteria maar ook social return, duurzaam GWW, sociale voorwaarden en maatschappelijk verantwoord marktgedrag zijn hierbij van wezenlijk belang. Uiteraard ontbreken belangrijke thema’s als het Manifest MVI en het MVI-actieplan niet.

Voor wie is de training Maatschappelijk verantwoord inkopen en aanbesteden geschikt?

Deze training is bestemd voor inkopers, bestuurders, projectleiders, managers en andere leidinggevenden, die kennis hebben van en ervaring met aanbesteden, werkzaam bij de overheid, het onderwijs, de zorg of andere aanbestedende diensten.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en Aanbesteden

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Relatie met de ISO 20400 MVI richtlijn
  • Ontwikkelingen en kansen van MVI in de publieke sector
  • Focus en ambitie kiezen in het inkoopbeleid
  • In het aanbestedingsproces toepassen van thema’s als: Innovatie, milieucriteria, social return, sociale voorwaarden en duurzaam GWW
  • Checken, meten en rapporteren van maatschappelijke waarde

Aanpak

De aanpak die we daarbij hanteren is afgeleid van de internationale richtlijn 20400 MVI zodat MVI ook echt ingebed wordt in de organisatie. Zo bepalen we tijdens de training het MVI-beleid en doelstellingen, stellen een MVI-actieplan op en bekijken we wat de mogelijkheden zijn in en rond de Aanbestedingswet. Tot slot zorgen we ervoor dat leveranciers en producten blijven verduurzamen zodat het werkelijk in het DNA komt bij zowel de eigen organisatie als de leveranciers(keten). Tijdens deze training worden allerlei tips en tools aangereikt om aan de slag te gaan met professioneel maatschappelijk verantwoord inkopen binnen het politieke-, financiële- en aanbestedingsspeelveld.

Werkvormen

Dit is een interactieve training, waarin plenaire uitleg veelvuldig wordt afgewisseld met het uitvoeren van een groot aantal opdrachten in groepjes, tweetallen of individueel. Je wordt uitgedaagd om meteen de gepresenteerde onderwerpen toe te passen en daarvan te leren.

Praktisch

Deze training vindt plaats in de virtual classroom en het programma wordt verdeeld over 2 dagdelen.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexpert

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en Aanbesteden

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren