Nevi
0
Trainingen

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en Aanbesteden

De meest actuele kennis opdoen van duurzaamheid en belangrijke politiek-maatschappelijke thema’s? In deze training krijg je de nieuwste inzichten in maatschappelijk verantwoord inkopen binnen alle fasen van het inkoopproces. Na afloop kun je thema’s zoals innovatie, milieucriteria en social return toepassen in het aanbestedingsproces. En weet je hoe je maatschappelijke waarde meet.
100% duurzaam inkopen: dat is het uitgangspunt in de publieke sector. Niet alleen milieucriteria, maar ook social return, duurzaam GWW, sociale voorwaarden en maatschappelijk verantwoord marktgedrag zijn hierbij van wezenlijk belang.

Ben jij op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en belangrijke politiek-maatschappelijk gewenste thema’s? Tijdens deze training gaan we in op maatschappelijk verantwoord inkopen binnen alle fasen van het inkoopproces. Uiteraard ontbreken belangrijke thema’s als het Manifest MVOI en het MVI-actieplan niet. Je krijgt tips en tools in handen om een MVI-beleid, -doelstellingen en een MVI-actieplan op te stellen.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en Aanbesteden

Wat leer je?

  • Relatie met de ISO 20400 MVI-richtlijn.
  • Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI)
  • Ontwikkelingen en kansen van MVI in de publieke sector.
  • Focus en ambitie kiezen in het inkoopbeleid.
  • In het aanbestedingsproces toepassen van thema's als: innovatie, milieucriteria, social return, sociale voorwaarden en duurzaam GWW.
  • Checken, meten en rapporteren van maatschappelijke waarde.

Theorie, praktijk, discussies en cases wisselen elkaar af.

Past deze training bij jou?

 • Werk jij als inkoper, bestuurder, projectleider, of leidinggevende binnen de overheid, het onderwijs, de zorg of andere aanbestedende diensten?
 • En heb je kennis van en ervaring met aanbesteden?

Dan is deze training geschikt voor jou. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee dagdelen.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname en studiemateriaal.

 • Online?

  Deze training is alleen online beschikbaar.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Maatschappelijk verantwoord inkopen

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren