Nevi
0
Trainingen

Intern adviseren

Wil jij als junior inkoopprofessional stevig in je schoenen staan tijdens adviesgesprekken? In deze tweedaagse training maak je kennis met verschillende adviesstijlen en ontdek je je eigen voorkeursadviesstijl. Je krijgt inzicht in verschillende belangen van stakeholders en de invloed hiervan op het adviesgesprek. Na afloop heb je alles in huis voor een succesvol adviesgesprek. 
Als junior inkoopprofessional binnen de publieke sector is het adviseren van (interne) stakeholders een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Je moet niet alleen je eigen advies helder weten over te brengen, maar ook snappen vanuit welk referentiekader jouw gesprekspartner handelt. En dat is niet altijd eenvoudig. De training Intern adviseren biedt uitkomst en zorgt ervoor dat jij tijdens adviesgesprekken met (interne) stakeholders sterker in je schoenen staat.

Tijdens de training staan we niet alleen stil bij de rol van jouw gesprekspartner, maar gaan we juist ook uitgebreid in op jouw vaardigheden. We behandelen jouw kernkwaliteiten en je valkuilen. Weet je bijvoorbeeld waar jouw eigen weerstand zit in gesprekken? Ook besteden we aandacht aan hoe je een onoplosbare situatie toch tot een goed einde weet te brengen. Zo kun je erop vertrouwen dat je na het volgen van de training precies weet hoe je een succesvol adviesgesprek voert.

Intern adviseren

Wat leer je?

  • Kennis van verschillende adviesstijlen en inzicht in eigen voorkeursadviesstijl. 
  • Inzicht in verschillende belangen van diverse stakeholders en invloed hiervan op het adviesgesprek.
  • Het effect van weerstand op een adviesgesprek. 
  • Reflecteren op eigen adviesvaardigheden. 

Tijdens deze training wisselen theorie, verschillende rollenspellen en een praktijkcase elkaar af. Voor je aan de training begint, maak je een voorbereidende opdracht waarin je je leerdoelen scherp stelt en 360-graden feedback krijgt van twee tot drie personen uit je eigen omgeving. 

Past deze training bij jou?

 • Heb je een (junior) inkoopfunctie in de (semi) publieke sector?
 • Wil je jouw adviesvaardigheden verbeteren? 
 • Ben je bereid om actief aan de slag te gaan met rollenspellen, eigen leerdoelen en reflectieoefeningen? 

Dan is deze training geschikt voor jou. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee dagen.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen