Nevi
0
Trainingen

Intern adviseren

Wil je graag je adviesvaardigheden verbeteren en jouw invloed als junior inkoop professional in gesprekken vergroten? Dan is de training Intern adviseren echt iets voor jou! Na deze training:
  • ben je bekend met de verschillende adviesstijlen
  • heb je inzicht in de behoeften en belangen van je gesprekspartner
  • herken je weerstand en weet je deze om te buigen tot een oplossing

Waarom een training intern adviseren?

Als inkoop professional in de publieke sector breng je regelmatig advies uit. Adviseren is daarom een belangrijke vaardigheid binnen het inkoopvak. Maar hoe ga je een adviesgesprek aan? Hoe kom je erachter wat de belangen van je gesprekspartner zijn? En op welke manier krijg je je gesprekspartner goed mee? Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de training Intern Adviseren antwoord op krijgt.
Met de training Intern Adviseren leer je hoe je een optimaal adviesgesprek binnen je organisatie voert. Een goede inkoop professional vraag zich namelijk niet af wat de gesprekspartner fout doet, maar gaat na wat hij zélf had kunnen doen om diegene mee te krijgen. Daarom  gaan we dieper in op je eigen kernkwaliteiten en valkuilen.  Ook besteden we aandacht aan je communicatieve en creatieve adviesvaardigheden. Het is belangrijk dat je leert om te gaan met situaties waarin een oplossing onmogelijk lijkt. Je krijgt handvatten hoe je zo’n impasse kunt doorbreken om zo naar een oplossing toe te werken.
 

Past deze training bij jou?

Ben jij startende inkoopprofessional of junior inkoopadviseur werkzaam binnen de publieke sector? En voer je veel adviesgesprekken binnen je organisatie? Dan is deze training geschikt voor jou.
 

Intern adviseren

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Diverse adviesstijlen
  • Reflectie op eigen adviesstijl
  • Communicatieve- en creatieve adviesvaardigheden 
  • Intake- en contracteringsgesprek 
  • De 6 A’s van een adviseringsgesprek

Werkvormen

Het is een interactieve training dat bestaat uit een voorbereidende opdracht, theorie, verschillende rollenspellen en een praktijkcase. 

Ook Incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren