Nevi
0
Trainingen

Inkopen in de (groot)handel en retail

Slim inkopen in de (groot)handel en retail? In deze tweedaagse training krijg je toegang tot praktische toepassingen om direct te besparen en geld te verdienen. Je leert onder meer hoe je onderhandelt, contracten maakt en condities stelt. Na afloop voer jij je functie effectief uit en maak je van de inkoop in handel en retail een succes. 
De basis voor commercieel succes begint met slimme inkoop. Voor de beste resultaten is inzicht in data dan ook essentieel. Zo kun je pas echt goed het inkoopbudget berekenen als je weet wat de marge en omzet per productgroep is. 

Tijdens de training Inkopen in de (groot)handel en retail leer je hoe met categoriemanagement, marketing, margebeleid, pricing, logistiek en voorraadbeheer slim kunt inkopen. Dit levert direct waarde voor jouw organisatie, want wat wordt verdiend met inkoop bepaalt in grote mate het resultaat van de onderneming.

Tijdens de training staan we ook uitgebreid stil bij onderhandelingstechnieken, contracten en condities. Na het volgen van de training heb je alle kennis om succesvol te kunnen inkopen in de handel en retail en kun jij met vertrouwen je functie uitvoeren.

Inkopen in de (groot)handel en retail

Wat leer je?

 • Praktische toepassingen om direct besparingen te realiseren en geld te verdienen.
 • Inzicht in de rol en toegevoegde waarde van inkoop binnen de retail en handel.
 • Trends en ontwikkelingen binnen het inkoopvak.
 • Je eigen rol als handelsinkoper te verbreden.

Theorie, praktijkvoorbeelden, opdrachten en cases wisselen elkaar af.

Past deze training bij jou?

 • Ben jij een inkoopprofessional binnen de retail?

Dan is deze training geschikt voor jou. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee aaneengesloten dagen (inclusief avondprogramma).

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, diner (eerste dag), hapjes en drankjes. 

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren