Nevi
0
Trainingen

Inkoopprojectmanagement

Wil jij het inkoopprojectmanagement in jouw organisatie professionaliseren? In deze tweedaagse training leer je met een eigen case een inkoopprojectprogramma te ontwikkelen. Je krijgt concrete ideeën en tools om projectmanagement binnen je organisatie toe te passen. Na afloop kun je relevante stakeholders onderscheiden en ken je de rollen en verantwoordelijkheden in een inkoopproject.
In de publieke en private sector worden inkoopvraagstukken vaak beantwoord met behulp van inkoopprojectmanagementmethodieken. Logisch, want de wisselende dynamiek van deze organisaties maakt continue verandering noodzakelijk en het beheersen van inkoopprojectmanagement essentieel. Hierbij geldt dat hoe beter je projectmatig werken beheerst, hoe innovatiever, effectiever en efficiënter je kunt zijn.

In deze training behandelen we inkoopspecifieke trends die de aanleiding vormen voor inkoopprojectmanagement. Ook staan we stil bij de fases en beslispunten van een inkoopproject en de randvoorwaarden voor succesvolle integrale teamsamenwerking. Aan het eind van de training kan je relevante stakeholders onderscheiden en ken je de rollen en verantwoordelijkheden in een inkoopproject.  

Inkoopprojectmanagement

Wat leer je?

 • Concrete ideeën en tools om projectmanagement toe te passen binnen je organisatie.
 • Aan de hand van een eigen case een inkoopprojectprogramma ontwikkelen.
 • Vaardigheden om stakeholders en risico's te identificeren, te analyseren en te managen.

Theorie en praktijkervaringen wisselen elkaar af.

Past deze training bij jou?

 • Ben jij inkoper of inkoopmanager?
 • Neem je deel aan (inkoop)projecten, vervul je de rol van projectleider of heb je die ambitie? 

Dan is deze training geschikt voor jou. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee dagen.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen