0
Trainingen

Inkoopprojectmanagement

Hoe beter je projectmatig kan werken, des te innovatiever en efficiënter je bent. In deze training leer je alles over inkoopprojectmanagement. Na deze training heb je:
  • Concrete ideeën en tools om projectmanagement toe te passen binnen je organisatieproces
  • Aan de hand van een eigen case een eigen inkoopprojectprogramma ontwikkeld
  • Vaardigheden om stakeholders te identificeren, te analyseren en te managen

Wat is inkoopprojectmanagement?

In zowel de publieke als private sector maakt men bij inkoopvraagstukken regelmatig gebruik van inkoopprojectmanagementmethodieken. Projectmanagement is een vak op zich. Bij inkoopprojecten geeft een projectmanager leiding aan een team dat multidisciplinair is samengesteld. De inkoopprojectmanager moet niet alleen het project organiseren, voorbereiden, plannen, uitvoeren, monitoren en afronden maar hij moet ook leiderschapskwaliteiten in huis hebben.

Inkoopvraagstukken, in zowel de publieke als private sector, worden vaak doorgevoerd met behulp van inkoopprojectmanagementmethodieken. De wisselende dynamiek waarin organisaties opereren maakt dat continue verandering noodzakelijk is. Het beheersen van inkoopprojectmanagement is daarbij essentieel. Hoe beter je projectmatig werken beheerst, hoe innovatiever, effectiever en efficiënter je kunt zijn. Denk bijvoorbeeld aan het projectmatig aanpakken van het reduceren van de inkoopkosten, innovatieprojecten en aan multidisciplinaire inkoopteams die vaak een cross-functionele samenstelling en businessunit overstijgende aanpak vragen.

Waarom een training Inkoopprojectmanagement?

De wereld waarin jouw organisatie actief is, verandert continu. Dat vraagt constant om aanpassingen. Het is daarom essentieel dat je inkoopprojectmanagement beheerst. Hoe beter je projectmatig werkt, des te innovatiever, effectiever en efficiënter je bent. Projectmatig werken komt ook goed van pas in inkoopteams met een multidisciplinaire samenstelling en een businessunit overstijgende aanpak.

Voor wie is de training Inkoopprojectmanagement geschikt?

Deze training is voor alle inkopers en inkoopmanagers die deelnemen aan (inkoop)projecten, de rol van projectleider vervullen of die ambitie hebben.

Inkoopprojectmanagement

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Inkoopspecifieke trends die de aanleiding vormen van inkoopprojectmanagement
  • Begrippen, kenmerken, principes, succesfactoren van projecten, projectmanagement en projectmatig werken
  • Strategisch denken en handelen in een inkoopproject
  • Fasen en beslispunten van een inkoopproject
  • Randvoorwaarden voor integrale teamsamenwerking, voor succesvol inkoopprojectleiderschap en goede teamresultaten
  • Onderscheiden van relevante stakeholders, rollen en verantwoordelijkheden in een inkoopproject
  • Verkrijgen van commitment voor een goed projectresultaat

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen. Mocht je onze opleiding Professional - NEVI 1 of Expert - NEVI 2 hebben afgerond, dan helpt dit je om de lesstof te begrijpen.

Werkvormen

Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexpert

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Inkoopprojectmanagement

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren