Nevi
0
Trainingen

Inkoop van private label en A-merken in retail

De eendaagse training Inkoop van Private Label en A-merken in Retail richt zich op alle aspecten die samenhangen met het professioneel inkopen van A-merken en private labels bij retailers en (groot)handelaren. Na deze training heb je: 
 • Nieuwe inzichten, technieken en instrumenten om een Private Label of A-merk in te kopen
 • Kennis opgedaan door concrete ervaringen, tips en adviezen vanuit de retail & groothandel 
 • Handige sjablonen en checklists om direct in de praktijk te gebruiken
 • Inzicht in gouden regels 

Over deze training

Aantal plekken
10
Prijs
€ 795,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 655,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Bekijk incompany mogelijkheden

Waarom een training Inkoop van Private Label en A-merken in Retail?

Het inkopen van een Private Label en A-merken in de retail en (groot) handel vergt een compleet andere aanpak dan de inkoop van reguliere producten en diensten. Bij een PL ben je bovendien zelf de merkhouder en verantwoordelijk voor zowel de technische, functionele als commerciële specificaties. Daarnaast wil je met een Private Label waarschijnlijk een aanzienlijke hogere marge maken dan met de overige producten waarbij het product tevens het ‘visitekaartje’ van de organisatie is.

Wat leer je in deze praktische eendaagse training?

In deze zeer praktische eendaagse training leer je waarmee je rekening moet houden en krijg je een beeld van de do’s en dont’s binnen deze specifieke vorm van inkopen. Deze training geeft je inzicht in hoe je van product ontwikkeling tot leverancierskeuze in een productie regio komt, hoe je leveranciers sourct en een lock-in voorkomt en hoe je kan tenderen met vergelijkbare commerciële specificaties. En uiteraard krijg je inzicht in een kostprijs opbouw bij het inkopen van gereed product en welke onderdelen hierop met name van invloed zijn.

Hiermee kun je vervolgens verschil gaan maken binnen jouw inkoopwerk. De training is interactief en zit propvol praktijkvoorbeelden, opdrachten en aansprekende cases. Je krijgt handvatten waarmee je nadien direct kunt gaan werken aan een succesvol en winstgevend Private Label en/of A-merk.

Voor wie is de training IInkoop van Private Label en A-merken in Retail?

Deze training is geschikt voor junior en medior inkopers en category managers die op tactisch inkoopniveau werken en zich meer strategisch willen ontwikkelen.  Daarnaast is de training nuttig voor medior en senior medewerkers met al enige inkoopervaring, die verantwoordelijk worden voor dit specifieke onderwerp of het gevoel hebben meer uit hun Private Label te kunnen halen. 

Inkoop van Private Label en A-merken

Inkoop van Private Label en A-merken

Inkoop van private label en A-merken in retail

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

 • Waarom een Private Label (PL): voor- en nadelen
 • PL seizoensinkoop en Open to buy (OTB)
 • PL regulier assortiment
 • PL sourcing, tendering en leveranciersselectie
 • Contracteren & evalueren
 • Verpakkingen & artwork
 • Prijsbeleid & kostprijsopbouw
 • Supply Chain uitdagingen
 • Verschil gereed product en loonproductie

Trainingsduur

De training omvat 2 aaneengesloten dagdelen. Volg je deze training in de virtual classroom? Dan wordt het programma verdeeld over 2 dagdelen. 

Werkvormen

Via interactieve lessen, praktijkvoorbeelden, opdrachten en cases leer je wat je moet weten om succesvol een Private Label en/of A-merk te kunnen inkopen.

Verder leren

Wil je na het volgen van de training Inkoop van Private Label en A-merken in Retail jouw kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is de training Europe vs Far East sourcing in Retail en handel misschien ook interessant voor jou.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexpert

Robert Driessen

Robert Driessen

Eigenaar What's the price

Robert Driessen heeft meer dan 20 jaar ervaring in International Buying. Hij heeft als CPO gewerkt voor verschillende bedrijven binnen de retail en groothandel: technisch installatiemateriaal, foodretail, kantoorproducten en boekhandels. Altijd met focus op facted based onderhandelingen. Verder is hij gespecialiseerd in private label, sourcing, vendor rating, category management, supply chain management en marketing & sales.

Bekijk op LinkedInVeelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Inkoop van private label en A-merken in retail

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren