Nevi
0
Trainingen

Europe vs Far East sourcing in retail

Leer in één dag welke opties er zijn voor de inkoop van producten en hoe je hier strategische keuzes in maakt.

Na deze training heb je:
  • Nieuwe inzichten, technieken en instrumenten om je sourcing strategie te bepalen
  • Kennis opgedaan door concrete ervaringen, tips en adviezen 
  • Inzicht in prijzen en kostenstructuur van het eind product

Over deze training

Aantal plekken
10
Prijs
€ 795,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 655,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Bekijk incompany mogelijkheden

Wat is Europe vs. Far East Sourcing?

De primaire taak van een category manager of inkoper in retail en (groot) handel is de beschikbaarheid voor de klant van de juiste goederen, op het juiste moment en voor de juiste prijs veilig te stellen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van kopen in het Verre Oosten? En zijn er goede commerciële alternatieven beschikbaar? En tegen redelijke prijzen? Een inkoper is verantwoordelijk voor deze keuzes. Vooral tijdens een crisis wordt snel helder wat de risico’s zijn van gemaakte keuzes binnen inkoop. 

Continuïteit vs. commercïele deal

Als inkoper is het jouw verantwoordelijkheid om na te denken over de continuïteit en je zult ook een commerciële deal moeten maken. Daarom is het belangrijk om te weten welke opties je hebt, hoe je deze tegen elkaar afzet en met welke factoren je daarnaast rekening moet houden. Dat leer je in de levendige eendaagse training.

Waarom een training Europe vs. Far East Sourcing in Retail?

Als inkoper in retail en (groot-) handel wil je binnen je bedrijf een standpunt innemen of zelf beleid gaan veranderen. Deze training leert je hoe aspecten als trends, duurzaamheid en innovatie van invloed kunnen zijn. Aan de hand van praktijksituaties en opdrachten ga je aan de slag zodat je in het vervolg in staat bent om op een evenwichtige manier te kijken naar je keuzes in je sourcing strategie en de bijbehorende importmogelijkheden.

Voor wie is de training Europe vs Far East Sourcing in Retail geschikt?

Deze training is geschikt voor junior en medior inkopers en category managers die op tactisch inkoopniveau werken en zich meer strategisch willen ontwikkelen. Ook voor medior en senior medewerkers met inkoopervaring is de training nuttig. Ervaring met internationale inkoop is relevant. 

Europese vs. Far East Sourcing

Europese vs. Far East Sourcing

Europe vs Far East sourcing in retail

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • De voor- en nadelen van Far East sourcing en Europa sourcing
  • Inkoopstrategie
  • Communicatie & leveranciersrelaties 
  • Rechtstreeks inkopen of via een agent
  • Interne spanning inkoop vs logistiek 
  • Risico management, innovatie en sustainability 
  • MVO

Werkvormen

De lessen zijn interactief en worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, opdrachten en cases. 

Verder leren

Wil je na het volgen van de training Europe vs Far East sourcing in retail jouw kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is de training Inkoop van Private Label en A-merken misschien ook interessant voor jou.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexpert

Robert Driessen

Robert Driessen

Eigenaar What's the price

Robert Driessen heeft meer dan 20 jaar ervaring in International Buying. Hij heeft als CPO gewerkt voor verschillende bedrijven binnen de retail en groothandel: technisch installatiemateriaal, foodretail, kantoorproducten en boekhandels. Altijd met focus op facted based onderhandelingen. Verder is hij gespecialiseerd in private label, sourcing, vendor rating, category management, supply chain management en marketing & sales.

Bekijk op LinkedInVeelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Europe vs Far East sourcing in retail

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren