Nevi
0
Trainingen

Categoriemanagement publieke sector

Wil jij profiteren van de voordelen van categoriemanagement binnen de publieke sector? In deze driedaagse training leer je organisatie- en domeinstrategieën  te vertalen naar de inkoopstrategie voor productgroepen binnen de publieke sector. Na afloop kun je zelfstandig aan de slag met categoriemanagement. 
Door producten en diensten in categorieën onder te verdelen kun je efficiënter inkopen, krijg je meer inzicht en bespaar je onderaan de streep kosten. Niet vreemd dus dat categoriemanagement leeft binnen de publieke sector. Maar hoe ga je als inkoopprofessional met deze vorm van inkopen aan de slag? Dit komt aan bod in de training Categoriemanagement publieke sector. 

Tijdens de training leer je organisatie-, inkoop-, en stakeholderstrategieën te vertalen naar de inkoopstrategie voor productgroepen. Je leert onder andere het inkoopproces te structureren en ontdekt waarom multidisciplinaire teams zo belangrijk zijn voor categoriemanagement. Na het volgen van de training heb je voldoende kennis opgedaan om zelf aan de slag te gaan met categoriemanagement. 

Categoriemanagement publieke sector

Wat leer je?

 • Het belang en de voordelen van categoriemanagement.
 • Formuleren van categoriemanagementdoelstellingen en -strategie. 
 • Belangrijke bouwstenen van de categoriegroepstrategie. 
 • Data verzamelen en analyseren.
 • Implementeren van een categorieplan.

Theorie, praktijkvoorbeelden, opdrachten en cases wisselen elkaar af. 

Past deze training bij jou?

 • Werk jij als inkoopadviseur, strategisch of tactisch inkoper of categoriemanager binnen de publieke sector?

Dan is deze training geschikt voor jou.

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Drie dagen.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen