Nevi
0
Trainingen

Aanbestedingswet Groene Stip

In deze training ga je dieper in op hoe je de groene stip kunt organiseren. Je leert welke stakeholders je moet betrekken en over welke onderwerpen een besluit moet worden genomen voor een goede aanbesteding. Na deze training heb je:
  • Geleerd hoe je de juiste stakeholders betrekt en duidelijke afspraken over de interne communicatie en rollen
  • De vertaling gemaakt naar gunning- en selectiecriteria
  • Handvatten voor het bepalen van de juiste procedure

Waarom een training Aanbestedingswet groene stip?

Een optimaal aanbestedingsresultaat, dat is wat centraal staat voor iedereen die betrokken is bij een aanbesteding. Wat een optimaal aanbestedingsresultaat vaak in de weg staat is dat er eigenlijk geen goede basis of startdocument is. Er is geen compleet overzicht waardoor problemen ontstaan. Om dit te voorkomen is een groene stip overleg, waarin alle belangen en inzichten op de juiste manier vertaald zijn in relatie tot de Aanbestedingswet, van groot belang.

Bij dit proces zijn er verschillende interne stakeholders betrokken en ieder met zijn eigen perspectief en inzichten. Als inkoper moet je dit op een goede manier vertalen naar een aanvraag naar de markt. Hoe betrek je op een goede manier je interne stakeholders en hoe bespreek je alle belangrijke onderwerpen voor een optimaal aanbestedingsresultaat. Dat is wat je doet in het groene stip overleg.  

Voor wie is de training Aanbestedingswet groene stip geschikt?

Om deze training te kunnen volgen is het van belang dat je eerst de training Aanbestedingswet – Basis of Aanbestedingswet Refresher hebt gevolgd. Wij hebben deze vervolgtraining ontwikkeld voor inkopers die werken op tactisch niveau en de basisregels van aanbesteden kennen. De training Aanbestedingswet – Basis of Aanbestedingswet Refresher zijn dus een toelatingseis. Mocht je in aanvulling daarop de opleiding Nevi 1 Publiek of Nevi 2 Publiek hebben afgerond, dan helpt dit je zeker om de lesstof te begrijpen.

Aanbestedingswet Groene Stip

Welke onderwerpen komen er aan bod?

De volgende onderwerpen komen tijdens de training Aanbestedingswet Groene stip aan bod:

  • Belang interne stakeholders identificeren
  • In kaart brengen interne behoefte
  • Interne communicatie
  • Gunning- en selectiecriteria

Werkvormen

Theorie en praktische werkvormen wisselen elkaar af. 

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexpert

Abe Goldman

Abe Goldman

Trainer

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Aanbestedingswet Groene Stip

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren