Nevi
0
Trainingen

Aanbesteding in 10 dagen

Wil jij niet meer maanden bezig zijn met een aanbesteding? In de tweedaagse training ‘Aanbesteding in 10 dagen’ ontdek je hoe je kwalitatief goed, efficiënt en effectief een aanbestedingsproces doorloopt. Je leert:
  • effectieve en efficiënte besluitvorming op gang brengen.
  • de methode aanbesteding in 10 dagen in je voordeel te gebruiken. 
  • hoe je als procesbegeleider een aanbesteding in 10 dagen faciliteert.

Waarom een training Aanbesteding in 10 dagen?

Inkoop- en aanbestedingsprocessen duren in de regel lang. Vaak verliezen inkoopprofessionals tijdens de voorbereidingen veel tijd. Bijvoorbeeld omdat er veel verschillende stakeholders betrokken zijn, of omdat het onduidelijk is wie besluiten neemt. En dat is lang niet de enige uitdaging bij een aanbesteding. Door druk vanuit stakeholders ontstaan soms onrechtmatige situaties omdat met verkeerde inkoopspecificaties een aanbestedingstraject is gestart. Het aanbestedingstraject stagneert en inkoop wordt als vertragende factor gezien. 

Dat kan anders! In de training Aanbesteding in 10 dagen leer je de methode ‘Aanbesteding in 10 dagen’ en word je getraind in je rol als procesbegeleider. Door het toepassen van deze methode doorloop je in tien dagen een Europese aanbesteding van hoge kwaliteit. Dit doe je door:
  • de communicatielijnen tussen de stakeholders kort te houden.
  • alle stakeholders op het juiste moment de juiste (inhoudelijke) stappen laten zetten.
  • een efficiënte en effectieve besluitvorming.

Past de training Aanbesteding in 10 dagen bij jou? 

Ben jij inkoop-, project-, programma- of categoriemanager, senior beleidsmedewerker, senior inkoper of senior aanbesteder van aanbestedende diensten? En heb je al enige (basis)kennis van aanbesteden en minimaal hbo werk- en denkniveau? Dan is de training geschikt voor jou.

Let op!
Ben je vooral bezig met het aanbesteden van werken? Dan is de leergang Inkopen van werken beter geschikt voor jou. 

Aanbesteding in 10 dagen

Welke onderwerpen behandelen we tijdens de training? 

De training Aanbesteding in 10 dagen is een training van twee losse dagen die je in het House of Procurement van Nevi in Zeist volgt. Tussen de twee trainingsdagen zit ongeveer twee weken.

Dag 1

Je krijgt uitleg over de methode ‘Aanbesteding in 10 dagen’. Je leert welke voorbereidingen je moet treffen om in tien dagen een aanbestedingstraject te volbrengen. Je plant vooraf wat je op dag één tot en met tien precies gaat doen. Je brengt de verwachtingen van de klant en de stakeholders in kaart en je test en evalueert je besluiten kort-cyclisch. Ook maak je de randvoorwaarden van je aanbestedingstraject inzichtelijk. 

Deze dag oefen je met allerlei interactieve werkvormen en handige tools.

Dag 2

Op dag twee doorloop je dezelfde stappen als op de eerste dag, maar dan vanuit jouw rol als procesbegeleider. Je leert hoe je het meest uit je multidisciplinaire team kunt halen. Je maakt een DISC-test zodat je kunt zien wie je per proces het beste kunt inzetten en hoe je de besluitvorming efficiënt en effectief maakt om zo tot het juiste eindresultaat te komen.

Werkvormen

Bij de training Aanbesteding in 10 dagen staat interactie centraal. Door middel van (huiswerk)opdrachten oefen je met het uitvoeren én begeleiden van de aanpak. 


Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren