Stakeholdermanagement

Succesvol zijn door goed met je organisatie en je (keten)partners te verbinden. Je leert het tijdens de training Stakeholder management.

Na deze training heb je

Weet je hoe je stakeholders leert herkennen, hoe je ze identificeert, prioriteert en begrijpt
Kun je een stappenplan maken voor het opzetten en onderhouden van de relatie met je stakeholders
Leer je de essentie van het succesvol realiseren van een verandering voor je stakeholders kennen
Krijg je inzicht in je eigen gedrag bij het opstellen van plannen, het samenwerken en het onderhouden van relaties met stakeholders
Krijg je inzicht in je expertise vanuit het perspectief van de stakeholder en weet je hoe je het vertrouwen van je stakeholder kunt vergroten
Leer je hoe je een plan of project kunt verkopen binnen de organisatie en hoe je met weerstanden kunt omgaan

Waarom een training Stakeholder management?

Het succesvol opstellen en uitvoeren van een inkoop-, category- of contractmanagement plan of -project heeft alles te maken met de manier waarop het plan of project met je stakeholders is verbonden. Het creëren van draagvlak en het afstemmen van de verschillende belangen van de stakeholders zijn daarbij cruciaal. In je dagelijkse praktijk wil je als specialist snel en resultaatgericht werken en is het vaak lastig om met de tegengestelde belangen van je stakeholders om te gaan. De directie heeft veelal financiële of marketing doelstellingen voor ogen terwijl de operationele managers kwaliteit en gebruikersgemak nastreven, (keten)partners samenwerking beogen en aandeelhouders beurswaarde tot doel hebben.

In de training Stakeholder management leer je waarom en hoe je stakeholders kunt identificeren, hoe je ze bij de uitvoering van je plan of opdracht kunt betrekken, hoe je een duurzame relatie met ze onderhoudt, op welke manier je ze kunt informeren. Stakeholder management is de sleutel tot succes!

Voor wie is de training Stakeholder management geschikt?

Deze 2-daagse training is geschikt voor inkoopprofessionals uit zowel de publieke organisatie, retail, industrie en de zorg. Functies die aan de training Stakeholder management deelnemen zijn bijvoorbeeld  tactisch inkopers, inkoopmanagers, contractmanagers, leveranciersmanagers, facility managers, category managers, formule managers, sourcing managers of elke professional die plannen of projecten opstelt en uitvoert ten behoeve van de organisatie in samenwerking met alle actoren. 

Deze training behoeft geen specifieke vooropleiding noch ervaring.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

De volgende onderwerpen komen tijdens de training Stakeholder management aan bod:

  • De verschillende stappen in de analyse van je stakeholders
  • De verschillende stappen in stakeholdermanagement
  • Het verband van stakeholdermanagement met verandermanagement (Kotter en de Caluwé)
  • Inzicht in je eigen gedrag (vanuit het perspectief van De Caluwé en DISC) bij het opstellen van een plan en het werken met mensen
  • Hoe op een duurzame manier relaties met stakeholders onderhouden
  • Expertise en vertrouwen als essentiële componenten bij samenwerking
  • Het maken en het verkopen van een waardepropositie aan je stakeholder en hoe omgaan met weerstanden

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle Nevi trainingen.

Trainingsduur

De training beslaat 2 dagen.

Werkvormen

Dit is een bijzonder interactieve training, waarin oefenen en toepassen centraal staat. Tijdens de training wisselen plenaire en groepsdiscussies, voorbeelden en eigen ervaringen, filmpjes, individuele en groepsopdrachten, rollenspellen en presentaties van verschillende onderwerpen elkaar voortdurend af. Je wordt uitgedaagd om meteen de gepresenteerde onderwerpen toe te passen en daarvan te leren.

Voorafgaand aan de training maak je een voorbereidende opdracht en vul je je persoonlijke online DISC®-profiel (staat voor Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus) en de Caluwé kleurentest in (voorbereidingstijd 30’).

NEVI basic

€ 1.395,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.165,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)