Circulair Inkopen

Als inkoper neem je in de circulaire economie een sleutelpositie in. Deze training leert je circulair inkopen binnen jouw organisatie. *Deze training is zowel online als offline te volgen.

Na deze training heb je

Een brede kennis van circulair inkopen
Het vermogen om de verschillende circulaire inkoopvormen te herkennen
De aanpak en skills geleerd om circulair Inkopen in te richten binnen jouw organisatie

Wat is circulair inkopen?

In de circulaire economie bestaat er geen afval. Verspilling van grondstoffen wordt tegengegaan door hergebruik van producten en materialen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Dit is anders dan in het lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur vaak worden vernietigd. De essentie van circulair inkopen is dat de inkopende partij borgt dat de producent of verwerkende partij de producten, onderdelen of grondstoffen aan het einde van de levensduur of de gebruiksfase, met behoud van zoveel mogelijk waarde weer in een nieuwe cyclus zal inzetten. Kortom: circulaire economie draait om het sluiten van kringlopen.

Waarom een training Circulair Inkopen?

Als inkoper neem je in de circulaire economie een sleutelpositie in. Je stimuleert en creëert de vraag naar circulaire goederen. Je wilt doordacht inkopen en aangepaste contractvormen hanteren. Maar het is minstens zo belangrijk om je flexibel en empathisch op te stellen. De training Circulair Inkopen belicht niet alleen de technische aspecten van circulair inkopen, maar ook de zachte kant. De training heeft een positieve impact op zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is de training Circulair Inkopen geschikt?

Deze training is voor strategisch inkopers, bestuurders, beleidsmedewerkers, juristen, projectleiders en leidinggevenden.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Het hoe en waarom van Circulaire Inkopen
  • Verschillende vormen en bijbehorende succesfactoren van Circulair Inkopen
  • Kansen en uitdagingen rondom Circulair Inkopen
  • De technische aanpak van Circulair Inkopen
  • De soft skills om Circulair Inkopen te managen

Trainer Marcel Jacobs aan het woord

Trainer Marcel Jacobs heeft eerder een workshop Circulair inkopen in de zorgsector gegeven. Laat je alvast inspireren door onderstaande video waarin hij een voorschotje geeft op de training. 

Duurzame locatie

In een training waarin circulariteit en MVI centraal staan moet de trainingslocatie natuurlijk helemaal passen bij het onderwerp. Daarom vindt deze training plaats bij een accommodatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen.

Trainingsduur

1-daagse training.

Werkvormen

Theorie, praktijkopdrachten en discussie wisselen elkaar af.

NEVI basic

€ 795,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 655,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)