Nevi
0
Nieuws

Naar het stadion van ADO Den Haag!

Artikel 5 minuten maart 2021

Ton van Geijlswijk praat je maandelijks bij over actualiteiten in de Zorg Sector.

Naar het stadion van ADO Den Haag!

Naar een voetbalwedstrijd? Nee, afgelopen zondag mocht ik met mijn 80-jarige moeder naar deze vaccinatielocatie van de GGD Haaglanden voor haar eerste prik. In deze en 24 andere GGD-regio’s moet het gebeuren de komende maanden. Aan het eind van het tweede kwartaal moet iedereen die dat wil in elk geval één prik hebben gehad. De GGD kan 1,5 miljoen prikken per week zetten en is er klaar voor!

Rommel rond corona testcapaciteit

Rond de testcapaciteit blijft het echter rommelen. Zo meldde de Volkskrant vorige week dat Nederland acht grote laboratoria al maanden miljoenen euro’s betaalt voor veelal onbenutte testcapaciteit. Tegelijkertijd worden er duizenden tests per dag naar andere, kleinere (ziekenhuis)labs gestuurd waar nog eens apart voor wordt afgerekend: zo’n 65 euro per test. Daar moet nog maar eens met een inkoop- en contractmanagementbril naar gekeken worden!

Inkoopstrategie coronavaccins

Achter de inkoop van de coronavaccins lijkt een duidelijkere inkoopstrategie te zitten. Op onze website lees je hoe door het Joint Negotiation Team onder leiding van Sandra Gallina 2 miljard coronavaccins zijn ingekocht voor de 27 landen van de EU .

Aandacht voor de zorg in de verkiezingsprogramma's

En door al dat coronanieuws zou je het bijna vergeten: op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Nevi is voor inkoopprofessionals in de partijprogramma’s gedoken.

De Regiegroep Nevi Publiek en het Team van deskundigen Professioneel Opdrachtgeverschap heeft vervolgens de Nevi stem(inkoop) wijs samengesteld. Het zal niemand verbazen dat er in de verkiezingsprogramma’s veel aandacht is voor de zorg. Onbetaalbare zorg? 

Op mijn oproep in de vorige nieuwsbrief voor een extra lid uit bijvoorbeeld de GGZ voor de werkgroep van het Nevi Zorgcongres heb ik helaas geen reacties ontvangen. Heb je een goede blik op de trends die spelen? Lijkt het je leuk om het programma van het volgende congres vorm te geven? Meld je bij mij!

Ik wens je veel (verder) lees, luister én kijkplezier hieronder!

Vragen of ideeën? Mail me dan via t.vangeijlswijk@nevi.nl

 

Blijf gezond!

Deel deze blog met anderen!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen