Nevi
0
Nieuws

Dinsdag de 13e!

Artikel 3 minuten oktober 2020

Tijdens de persconferentie deze dinsdag was de boodschap duidelijk: we moeten klaar zijn voor de 2e golf. Ook het interview met Bart Berden, bestuursvoorzitter van het Elisabeth TweeStedenziekenhuis, in de Volkskrant was duidelijk: ‘Tweede golf is nijpender en zorgwekkender dan eerste golf, de burger moet zich ernstig achter de oren krabben.’ En afgelopen vrijdag is besloten het totaal aantal intensive care bedden in het land te verhogen van 1.150 naar 1.350.

Onderzoek naar de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen in de zorg door LCH laten zien dat er voldoende middelen beschikbaar zijn voor de tweede golf. Ook bij een eventuele derde golf hebben we voldoende chirurgische maskers en isolatiejassen. Bekijk de factsheet. Het LCH heeft daarmee een stevige noodvoorraad opgebouwd voor de zorg. Dus als we er niet in slagen zelf voldoende beschermingsmiddelen in te kopen, kunnen we daar een beroep op doen. Op de website van het LCH staat hoe je deze middelen kan bestellen.

Voor velen van ons was het geen nieuws maar het onderzoek van Argos, Follow the Money (FTM) en Small Stream Media naar de inkoop van medische hulpmiddelen wás wel nieuws. Achter de inlog vind je het artikel van FTM waarin een aantal collega’s een boekje opendoen. Of luister naar deze podcast van Argos over De schaduwmacht in het ziekenhuis.

Tot slot. De werkgroep voor de evaluatie van de AIVG 2017, waarin zowel inkoop als industrie vertegenwoordigd is, heeft inmiddels al twee vruchtbare overleggen gehad. Inmiddels is een uitgebreide lijst opgesteld met input waar we begin november de eerste geüpdatete artikelen het licht kunnen laten zien.

Ik wens je veel lees, luister én kijkplezier hieronder!

Vragen of ideeën? Mail me dan via t.vangeijlswijk@nevi.nl

Blijf gezond!

Ton van Geijlswijk

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen