Nevi
0
Nieuws

Derde golf door winters weer?

Artikel 5 minuten februari 2021

Ton van Geijlswijk praat je maandelijks bij over actualiteit in de Publieke Sector.

Derde golf door winters weer?

Vanwege het winterse weer hielden begin deze week meerdere test- en vaccinatielocaties van de GGD hun deuren gesloten. Hopelijk blijven mensen met corona thuis en worden er minder mensen besmet. Helaas schuift ook het vaccineren weer een beetje op. Wat betekent dat voor de lucht die de zorg net weer een beetje krijgt?

Nevi Zorgcongres

Van jullie hoor ik in ieder geval dat de drukte nog niet over is. Daarom hebben we met de werkgroep besloten dit jaar het Nevi Zorgcongres op een heel andere manier vorm te geven, uiteraard veel meer online maar ook meer verspreid. Hierover snel meer, houd de nieuwsbrieven in de gaten!

We willen ook graag een extra lid uit bijvoorbeeld de GGZ aan de werkgroep toevoegen. Heb je een goede blik op de trends die spelen? Lijkt het je leuk om het programma van het volgende congres vorm te geven? Meld je bij mij!

Analyse inkoop van geneesmiddelen in Nederland

Dure geneesmiddelen worden steeds duurder.  De Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit is gevraagd om een analyse te maken van de inkoop van geneesmiddelen in Nederland. In deze video delen Prof. Erik van Raaij en Peter Dohmen hun ideeën over hoe de inkoop van geneesmiddelen zich verder kan ontwikkelen.

Een discussie over de praktijk kan je in deze video bekijken (vanaf 1:09:20) met Vincent Suttorp, strategisch inkoper geneesmiddelen bij Erasmus MC en spreker op het laatste Nevi Zorgcongres (bekijk hier zijn presentatie), en Peter Dohmen.

AIVG 2020

Velen van jullie wachten op het laatste nieuws over de (aanstaande) AIVG 2020! De werkgroep, waarin zowel inkoop als industrie vertegenwoordigd is, maakt heel mooie stappen tijdens de vruchtbare overleggen. Maar het is veel werk, we verwachten nu dat we (het is geen grap) op 1 april het werkveld kunnen consulteren. 

Dat betekent trouwens ook dat de MEG (de modelovereenkomst voor exploitatiegoederen) later komt, dat hangt namelijk samen met een groot deel van de (mogelijke) wijzigingen in de AIVG.

Tot slot het Impactverslag 2020: terugblik op een bijzonder jaar. Wat we met onze maatschappelijke programma's bereikt hebben in het coronajaar 2020 lees je in ons impactverslag. Natuurlijk over het thema Betaalbare Zorg (maar ook over de andere drie)!  

Ik wens je veel (verder) lees, luister én kijkplezier hieronder!

Vragen of ideeën? Mail me dan via t.vangeijlswijk@nevi.nl

Blijf gezond!

Ton van Geijlswijk

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren